U blizini Baške Vode
20

Guardian savjetuje gdje provesti odmor ove godine, na listi i jedno hrvatsko mjesto

L. R.
Modro jezero u čijoj se blizini nalaze i kuće © Shutterstock
Modro jezero u čijoj se blizini nalaze i kuće © Shutterstock
The Guardian prije nekoliko dana objavio je listu europskih destinacija koje treba posjetiti ove godine, a na njoj su se našao i Imotski, mjesto u Hrvatskoj koje se nalazi nedaleko od Baške Vode.

Prema Guardianu mjesto Imotski u Hrvatskoj našlo se na šestom mjestu liste sjajnih europskih destinacija koje treba posjetiti ove godine. Na listi se također nalazi još i slovenski grad Kranj, koji se nalazi na čak na trećem mjestu.

Kako navode, Imotski se nalazi pola sata vožnje istočno od jadranskog ljetovališta Baška Voda, koje se smatra jednim od najljepših hrvatskih regija u unutrašnjosti zemlje. Jedanaest jezera bogato je krškim krajolikom koji okružuje Imotski, a najdramatičnije Modro jezero graniči s gradom.

"Vapnenačke litice ispunjene su modrom plavom vodom. U ovom jezeru mogu plivati oni koji slijede vijugavu stazu do dna doline. Uz Park prirode Biokovo, Imotska jezera su kandidat za dobivanje statusa UNESCO-a 2023. godine", naveli su.

Naveli su kako ovo nužno nije klasični izlet gdje ćete posmatrati prirodu, već se on može pretvoriti u jedan vrlo aktivni odmor pa tako možete voziti kajak, planinariti na okolnim planinama te posjetiti vinograde i tvrđavu Topanu.

Putopisci The Guardiana odabrali su omiljene destinacije, a najviše ih se nalazi u Italiji, Engleskoj, Škotskoj i Francuskoj. Također, putopisci preporučuju i istraživanje antičke kulture u Turskoj kao vrijednom pažnje, ukoliko želite nešto aktivniji odmor.