Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledam slike i ne mogu vjerovati...:) Pa Casa Mila je jedna elegantna gradjevina boje bjelokosti koja svojom duplom fasadom i organskom vijugavom formom podsjeca na kosti...to je bila inspiracija Gaudiju. A ovo sarenilo je Casa Vicens koja je Gaudijevo prvo djelo, pa je ovako malo neobicna i nije sofisticirana kao Casa Mila koju je projektovao 30-tak godina kasnije. :)
lijepa je barcelona, steta je da na svakom cosku vrebaju dzeparosi. jedini spas je da se loma 'siromasnije' obuces. p.s. ako nekome treba jos kakvih savjeta glede barcelone, i svega ostalog u zivotu, tu sam, ne libite se pitati;-)
Ovo nije La Pedrera na slikama.
E, moji dragi levati sa Klix-a... Te slike vam nisu Casa Mila. Googlajte kad vec ne znate
Na slikama je Casa Vicens
Antoni Gaudí ke bio genije jednostavno genije
@Luna.Luna Ahahahahahahha😂😂😂😂😂😂😂😂
ovaj arhitekta gaudi kao da je imao ljubavnu aferu sa indijkom pa se inspiriso