Povratak magije
59

Čarolija u znaku igračaka kuca na vrata, sprema se advent u Zagrebu

I. Bobeta
Instagram/ Advent Zagreb
Instagram/ Advent Zagreb
Nakon što je prethodne godine otkazan zbog pandemije i mjera koje su tik pred ovaj događaj stupile na snagu, zagrebački Advent ove godine vraća se u punom sjaju!

Premda je situacija i dalje zategnuta, Advent će se ipak održati, a ovogodišnjim posjetiteljima zagarantovan je povratak u djetinjstvo jer će glavni grad Hrvatske biti ukrašen igračkama na svakom koraku.

Do zimske čarolije, na čiji nam sam spomen zamiriše kuhano vino, fritule i čarobna atmosfera kojom je zahvaćen cijeli grad, nećemo još dugo čekati.

Advent u Zagrebu počinje 27. novembra paljenjem prve adventske svijeće kod fontane Manduševac, a trajati će sve do 7. januara 2022. godine.

Bogat program i praznična euforija popuniti će prazninu manjeg broja kućica nego prethodnih godina, a neke od najljepših zagrebačkih lokacija ponovo će odjenuti najljepše božićno ruho.

"Kroz brojne koncerte, predstave, izložbe, igračke u proširenoj stvarnosti, delicije i prigodne dekoracije doživite pravu božićnu čaroliju i zajedno sa svojim najdražima stvorite nove nezaboravne uspomene", stoji na zvaničnom Instagram profilu Adventa.

Ugostiteljskih kućica na Zrinjevcu neće biti, kao ni velikog Ledenog parka na Tomislavcu, no Trg bana Jelačića, Europski trg, Bogovićeva i Gajeva ulica i Strossmayerovo šetalište pružit će pun ugođaj.

Tu su i Tunel Grič, Oktogon, plato Gradec te Trg Republike Hrvatske - lokacije koje nećete propustiti da zabilježite fotografijama.

Preko 100 koncerata koji će se održati pobrinuti će se da svaki posjetitelj nađe baš svoju melodiju koja će ga ponijeti u novogodišnjem duhu, a bogata gastronomska ponuda natjerati će vas da vam postane svejedno imate li koji kilogram viška.