Uživanje na snijegu
125

Bjelašnicu i Igman "preplavili" posjetitelji, neko skija dok neko šeta

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na Bjelašnici i Igmanu prvog dana vikenda zabilježene su velike gužve, a posjetitelje u njihovim aktivnostima nisu omele ni niske temperature.
Ljubitelji zimskih sportova, u prvom redu skijanja, koriste slobodne dane uživajući u skijanju na Bjelašnici, dok drugi šetaju i ispijaju tople napitke u ugostiteljskim objektima.

Bh. planine su posljednjih sedam dana ispunjene posjetiocima, a u prilog tome činjenica da su se brojni zaželjeli snijega i zimskih sportova s obzirom da su ove godine snježne padavine poprilično zakasnile.

Na Bjelašnici je trenutna temperatura osam stepeni ispod nule. Međutim, niske temperature ni pokoja pahulja ne ometaju posjetioce koji su došli da uživaju u zimskim radostima na ovoj planini.

Osim Bjelašnica koja su danas okupirali posjetioci, i druge bh. planine privukle su ljubitelje zimskih sportova. Brojni posjetioci zabilježeni su i na obližnjem Igmanu, Trebeviću, ali i na Vlašiću i drugim bh. planinama.

Posjećenost planina očekuje se i sutra, drugi dan vikenda, a meterolozi prognoziraju oblačno vrijeme sa snježnim padavinama.