Pogodna za turiste
188

Pustite da vam Sarajevo bude "kao na dlanu" uz pomoć Sarajevo City Card kartice

Olimpijski muzej Sarajevo (Foto: D. S./Klix.ba)
Olimpijski muzej Sarajevo (Foto: D. S./Klix.ba)
Kartica koja vam prilikom odlaska u jedan grad nudi pristup brojnim atrakcijama, besplatan javni prijevoz i ekskluzivne popuste - ne zvuči li to kao nešto idealno? Uz Sarajevo City Card pripremite se da "otključate" jedinstveno iskustvo i nezaboravan doživljaj Sarajeva.

Sarajevo City Card je turistička kartica koja predstavlja savremen i autentičan način da istražite Sarajevo, zaljubite se u njegovu bogatu historiju i istražite muzejsko blago koje će zadovoljiti ukuse i najzahtjevnijih posjetilaca i zaljubljenika u historiju i kulturu.

Uz Sarajevo City Card, prvenstveno, nećete morati razmišljati o saobraćajnim gužvama i cijenama javnog prijevoza jer posjedovanje ove kartice uključuje neograničen broj besplatnih vožnji tramvajem, autobusima i trolejbusima u toku 24 ili 72 sata od aktivacije, a brojni popusti dodatno će privući i sve strastvene ljubitelje shoppinga.

Uz profesionalne turističke vodiče spremite se da čujete najzanimljivije priče, isprobate lokalne gurmanske specijalitete i doživite Sarajevo onako kako ga doživljavaju Sarajlije.

Pored toga, otkrijte brojne muzejske postavke koje slikovito govore o zanimljivoj historiji područja ovog grada i bogatoj kulturi naroda koji se kriju u Zemaljskom muzeju BiH, Historijskom muzeju, depandansima Muzeja Sarajevo, Gradskim muzejima ili specifičnim muzejskim institucijama poput Muzeja Alija izetbegović, Gazi Husrev-begovog muzeja ili Bosanskih muzeja sjećanja. Umjetnost doživite u Umjetničkoj galeriji i Vijećnici, a Bijelu tabiju posjetite ukoliko želite uživati u spektakularnom pogledu na Sarajevo i osjetiti dašak historije. Za samo osam minuta vožnje žičarom, svjedočite prelijepim prizorima na panoramu našeg grada, uživajući u svježem zraku na olimpijskom dragulju Trebeviću.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić nije skrivao koliko je ponosan ovim, kako je istakao, izuzetno važnim projektom.

Haris Fazlagić, v.d. predsjednika Turističke zajednice KS
Haris Fazlagić, v.d. predsjednika Turističke zajednice KS

"Zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo koja je razvila ovaj projekat u saradnji s partnerima, turisti iz cijelog svijeta od sada mogu na jednostavan i pristupačan način doživjeti Sarajevo i sve njegove ljepote. Nama u Turističkoj zajednici KS je vrlo važno što smo ovom karticom pokazali da smo konkuretni brojnim evropskim gradovima, koji su sličan proizvod razvili ranije, a sarajevski City Card nudi kvalitet usluge po vrlo pristupačnim cijenama, po čemu smo sigurno u prednosti u odnosu na ostale", istakao je on.

Kartice su u prodaji putem web shopa Sarajevo City Card

Sarajevo City Card - ključ Sarajeva u vašim rukama!