Anketa među Kinezima
0

Prostitukama više vjeruju nego političarima

Sarajevo-x.com
Sudeći prema najnovijem istraživanju koje je provela Insight Chine Magazin, Kinezi prije će pokloniti prostitutkama nego političarima.

Rezultati ankete pokazali su da 7,9 posto ispitanika u Kini je potvrdilo da 'prijateljice noći' u njima pobuđuju povjerenje, pa se tako najstariji zanat na svijetu našao na trećem mjestu liste zanimanje kojima se najviše može vjerovati, odmah iza farmera i vjerskih dostojanstvenika.

"Ovakava poredak na listi je ujedno i iznenađujući i sramotan. Visoko mjesto koje zauzimaju 'prodavačice ljubave' je u najmanje ruku neobičan", prokomentarisao je urednik novina China Daliy, koje su vlasništvu države.

Političari se nalaze na samom dnu liste, zajedno sa naučnicima i učiteljima.

U anketi je učestvovalo je 3.376 pripadnika najmnogobrojnije nacije na planeti, a istraživanje je rađeno tokom juna i jula ove godine.

Osim naučnika i vladinih služebenika koji nisu osvojili niti jedna glas na račun svoje kredibilnosti, Kinezi također jako malo vjeruju agentima u prodaji nekretnina, sekretericama i sekretarima, zaposlenim u svijetu zabave i direktorima.

Kako prenosi BBC, na istoj listi, visoko četvrto mjesto najpovjerljivijih zanimanja, poslije prostitutki, našli su se vojnici.