Staza od 35 kilometara
210

Pogledajte prekrasnu Bjelašnicu očima trail trkača: Bajkoviti pejzaži ostavljaju bez daha

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Peto izdanje Vučko Traila održano je na obroncima Bjelašnice i Visočicice, a portal Klix.ba provest će vas kroz "Plavu stazu" u dužini od 35 kilometara. Uživajte u jedinstvenim prizorima koje je okom svoje kamere zabilježio jedan od trail trkača.

Trail trkači koji su protekle subote željeli osjetiti uzbuđenje, avanturu i napor, a svoj duh nadahnuti prekrasnim vidicima, zaputili su se na "Plavu stazu" gdje su na dužini od 35 kilometara osvojili 1.800 metara visinske razlike koje im je donijela Bjelašnica.

Trkačke noge takmičare su odvele od Babinog dola, preko Dugog polja, sve do sela Lukomir, najvišeg naseljenog sela u Bosni i Hercegovini te nazad kroz Studeni potok i sela Umoljani, Elezovići i Lukavac.

Ova staza donijela je posebne priče, a svi takmičari su imali priliku uživati u jedinstvenim prizorima koje, između ostalog Bjelašnica nudi.

Izuzetno visoku ljetnu temperaturu zraka na ovoj zahtjevnoj stazi pratili su mirisi trave, raznih vrsta bilja i pejzaži, a Klix.ba vas vodi na putovanje "Plavom stazom".