Sjajna atmosfera
102

Paljenjem olimpijskog plamena otvorena skijaška sezona na Jahorini, sve oči uprte u Ferryja

D. Be.
Paljenjem plamena u prisustvu skijaša skijaše i brojnih gostiju zvanično je otvorena skijaška sezona na olimpijskoj planini Jahorina.

Prije nego su sportisti trčali i predavali baklju do konačnog paljenja održani su prigodni govori nadležnih iz OC Jahorina, a skupu je prisustvovao i bh. parlamentarac Staša Košarac i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Prisutni su mogli čuti poruke da je Jahorina zaista postala svjetska turistička destinacija.

"Paljenjem plamena želimo vratiti olimpijski sjaj Jahorini. Cijele godine će goriti i svakom gostu skrenuti da je Jahorina olimpijski brend i najveći biser", rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Na Jahorini večeras vlada odlična atmosfera, a u fokusu je večerašnji koncert svjetske pop legende Bryana Ferryja. Britanska muzička zvijezda Bryan Ferry večeras će održati veliki koncert na Jahorini kojim će obilježiti otvaranje skijaške sezone na olimpijskoj ljepotici.

"Jahorina je imala Olimpijske igre kao jedan od najznačajnijih događaja, a sada imamo Bryana Ferryja", dodao je Ljevnaić.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Olimpijskog centra Jahorina poručili su da je ovo veliki korak naprijed u promociji naše zemlje, njenih prirodnih ljepota i gostoprimstva po kojem smo poznati, a Jahorina će se na ovaj način pozicionirati na mapu svjetskih skijaških destinacija.

Na Јahorini je zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta "Sidro" Poljice. Centar "Јahorina" i ove godine prvi je u regionu pustio skijalište u rad, pa su već od 4. decembra skijaši imali mogućnost da besplatno uživaju u ovom bijelom sportu.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

"Već sada dobijamo pozitivne povratne informacije od skijaša da su staze odlično uređene i da je sve dobro pripremljeno. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu u svakom momentu kada nam uslovi to dozvoljavaju, pa se nadamo da ćemo imati više od 130 snježnih i skijaških dana", navela je portparolka OC Јahorina Sanja Čeremidžić.