Općina Novi Grad
437

Otvorena sezona klizanja u Centru "Safet Zajko", mališani se naročito raduju uživanju na ledu

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Klizalište u Centru "Safet Zajko" u Sarajevu je jutros pušteno u upotrebu. Mališani su se naročito obradovali tome što će u narednom periodu moći uživati na ledu.

Općina Novi Grad je i ove godine u saradnji sa preduzećem Lokom organizovalo otvoreno klizalište za najmlađe za vrijeme zimskog raspusta, ali i nakon toga. Moći će se klizati u januaru i februaru, u zavisnosti od temperatura.

"Mislim da je vrlo važno da tokom zimskih mjeseci najmlađi jedan dio svog vremena provedu na otvorenom zbog fizičkog, ali i psihičkog zdravlja. Nedavno smo u Centru 'Safet Zajko' otvorili igraonu. Međutim, djeca se ipak najviše obraduju klizalištu", kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Također je naveo kako je klizalište, za razliku od planina, pogodnije zato što djeci ne treba poseban prijevoz i mogu doći pješke iz naselja Alipašino polje, Dobrinja, ali i ostalih.

"Radno vrijeme je svakog dana od 10 do 21 sat. I ranije su dolazila djeca iz drugih dijelova grada. Ovo klizalište im se iz nekog razloga naročito dopada", zaključio je Efendić.