Ka5aN.ba Cafe
0

FOTO / Otvoren prvi social network cafe u BiH

Sarajevo-x.com
U sarajevskom naselju Ciglane otvoren je prvi social network cafe u gradu, koji je ujedno i jedini te vrste u našoj zemlji. Ono što ovaj cafe izdvaja je pristup internet komunikaciji koja se u modernom dobu odvija putem društvenih mreža.

"Posjetioci će moći neposredno komunicirati koristeći naš Facebook i Twitter profil. Moći ćete naručiti omiljenu kafu ili piće koristeći društvene mreže. Samo dva klika će biti dovoljna da rezervišete računar na kojem će vas čekati omiljeni film, serija ili muzički spot. Vi samo trebate doći", poručuje vlasnik Tarik Kapetanović.

Dodaje kako će posjetioci nakon pregledanja Facebook ili Twitter profila Ka5aN.ba Cafea, znati koju kafu upravo prave, ima li dovoljno mjesta, koji magazin mogu čitati, kakav je trenutni kvalitet wireless signala, te kakvu muziku mogu slušati ili kakvu playlistu žele za naredni dan.

"Cilj nam je povezivanje različitih ljudi. Ideja se rodila tokom razgovora web dizajnera, blogera i ljudi koji Twitter i Facebook koriste kao sredstvo komuniciranja i izvor brzih informacija", ističe Kapetanović.

"Ako vam dosadi udobnost fotelja, miris kafe ili sladak okus čokolade i m&m's, mars ili twix čokoladica koje služimo kao dodatak toploj šoljici, možete "pobjeći" i u web kabine, u kojima možete neometano surfati. Trudit ćemo se da tokom tematskih večeri dovedemo zanimljive goste, pomoći vam pri kreiranju web stranice ili bloga te aranžiranju nesvakidašnjih sadržaja koji garantuju visoku posjećenost", dodaje on.

Boravak u Ka5aN.ba Cafeu će zasigurno biti osvježenje za sve one koji žele da na jednom mjestu pročitaju vijesti s weba, komuniciraju s prijateljima udaljenim miljama ili onima koji sjede pored njih.