lifestyle
0

Nova tehnologija otkriva Hitlerove tajne

Sarajevo-x.com
Novi računarski softver koji omogućava čitanje sa usana iz bilo kojeg ugla, pomogao je da se riješi jedna od najintrigantnijih misterija Drugog svjetskog rata – Hitlerovi kućni video snimci.

Tehnologija omogućava da se dijalog ubaci na filmove bez tona. Većinu tih filmova snimila je Eva Braun u Hitlerovoj planinskoj vili Berghof. Ovi filmovi sada pokazuju Hitlera kako ohrabruje djecu za život u vojsci, kritizira svoje najbliže saradnike i flertuje sa Evom.

Snimci su postali dio dokumentarnog filma ''Hitlerov privatni svijet''.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Ovi snimci su sve do sada čuvani u arhivama, a pronađeni su u podrumima Berghofa. Film prikazuje jednog drugačijeg Hitlera, u odnosu na oratora koji je odveo svijet u veliki rat. Pokazuje ga kao dobrog domaćina, koji se šali sa svojim gostima i govori o svojoj ljubavi prema filmu. Većina snimaka napravljena je na terasama njegovog bavarskog utočišta. Hitler je kupio Evi Braun filmsku kameru za njen rođendan 1936. godine.

Zbog njegove manipulacije njemačkim narodom putem filmske propagande, ne iznenađuje njegov entuzijazam prema kamerama.

Navedeno je da se na snimcima snimljenim pred sami kraj rata, Hitler žali na ruku ''koja mu se trese''. To daje nove dokaze teoriji da je Hitler obolio od Parkinsonove bolesti.