Giro Bambino
197

Nedjeljno sunce u Sarajevu najbolje su iskoristili mališani i uživali na svojim dvotočkašima

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Vilsonovo šetalište u Sarajevu još jednom je bilo puno razdragane djece na biciklima, a razlog je bila tradicionalna škola biciklizma za malu raju Giro Bambino.

Jedanaesti događaj posebno kreiran za male bicikliste okupio je blizu stotinu mališana na svojim dvotočkašima.

"Izuzetno smo zadovoljni, prvenstveno jer osmijeh jednog djeteta je dovoljan da nam da elana da nastavimo raditi to što radimo već više od decenije. Djeca su oduševljena, roditelji su također sretni, a i vrijeme nas je poslužilo šta poželjeti više", ističe Tarik Šabanović iz udruženja Giro di Sarajevo, organizatora događaja.

Poseban značaj samom događaju dala je i radionica udruženja Genofond koja je oduševila okupljenu djecu.

"Ponosni smo na saradnju sa Giro di Sarajevo i zaista smo uživali. Djeci smo pokazali jedan čaroban svijet prirode koji nas okružuje, kolekciju leptira ali i neke stvari koje su mogli vidjeti samo kroz mikroskop. Drago nam je da u ovom vremenu digitalne tehnologije djeca još uvijek iskazuju pažnju prema prirodnom okruženju", kaže Belma Kalamujić, direktorica udruženja Genofond.

Djeca su, kao i prethodnih godina, na svojim dvotočkašima prolazila posebno osmišljen poligon koji za cilj ima razvijanje biciklističkih vještina. Svi su bili disciplinovani i slušali su savjete redara, a mnoge od njih su pratili i roditelji. Na kraju, kako nije bila u pitanju trka nego mala škola u kojoj su svi pobjednici, organizatori su podijelili i vrijedne poklone partnera samog događaja, a svi učesnici su imali i okrijepljenje tokom vrelog dana u vidu Quickie kroasana i sokića.

"M-Bike Shop je obezbijedio zaista super poklone za djecu – bilo je tu bidona za vodu, kaciga i brzinomjera, a Novotel Bristol Sarajevo je poklonio i jednu divnu tortu. Podijelili smo i par slikovnica o prirodi koje je obezbijedio Genofond, a Giro di Sarajevo je jednom najsretnijem mališanu poklonio i bicikl. Ali, opet naglašavamo, drago nam je da su svi bili sretni zbog učestvovanja i iskustva koje nose sa ovog malog biciklističkog praznika", dodaje Šabanović.