lifestyle
34

Nakon godina bezuspješnih dijeta dizanjem tegova uspjela izgubiti 30 kilograma

Klix.ba
Cindy Garcia-Lister je smršala 30 kilograma tako što je nezdrave navike zamijenila dizanjem tegova. Ona je danas profesionalna bodybuilderica.

Cindy Garcia-Lister (31) je nakon niza neuspješnih dijeta i borbe sa suvišnim kilogramima odlučila u potpunosti transformisati svoje tijelo, a danas je profesionalna bodybuilderica.

"Ne mogu vjerovati u kolikoj se mjeri moje tijelo promijenilo otkako sam počela vježbati. Mislim da sam probala apsolutno svaku dijetu na svijetu, da bih na kraju odlučila da tu svoju opsesiju hranom zamijenim opsjednutošću vježbanjem. Danas se osjećam mnogo zdravije i obožavam se takmičiti. Kad pogledam svoje stare fotografije - ne mogu da vjerujem da sam to ja", priča Cindy, koja je pokrenula vlastiti posao trenerice kako bi ljudima pomogla da transformišu svoje tijelo i osjećaju se bolje.

Priznaje kako se u prošlosti hranila uglavnom nezdravo, a na njenom su se meniju redovno nalazili čokolada i čips. Ipak, u želji da smrša, pokušala je mnogobrojne dijete koje nisu donijele dobre ezultate, budući da bi izgubljene kilograme vrlo brzo vratila.

Vidjevši jednu od porodičnih fotografija na kojoj nije bila zadovoljna svojim izgledom odlučila je kako mora napraviti drastičnu promjenu, te je krenula u teretanu i počela dizati tegove.

"Probala sam brojne metode vježbanja, ali mi se dizanje tegova najviše svidjelo. Većina žena se plaši tegova jer misle da će se nabildati, ali svaka tri mjeseca sam si morala kupovati manju odjeću", pojašnjava Cindy.