Lijepa Britanka Shanna Bukhari
0

"Želim da i druge muslimanke učestvuju na takmičenjima ljepote"

Sarajevo-x.com
Britanska ljepotica azijskih korijena Shanna Bukhari (24) priželjkuje da postane prva muslimanka koja će predstavljati Veliku Britaniju na nekom takmičenju ljepote, u ovom slučaju za Miss Universe.

No, osim s konkurencijom lijepa Shanna je suočena s još jednim problemom, vjerski fanatici su joj poručili da će gorjeti u paklu. No, bez obzira na sve, ona se nada da će poslati poruku da takmičenja ljepote ne bi trebala biti nedostupna muslimanskim djevojkama.

"Želim da i druge djevojke muslimanke iz naše zajednice učestvuju na ovim takmičenjima. Moja porodica me podržava, baš kao i mnogi prijatelji putem Facebooka, uključujući i djevojke koje su pokrivene", poručila je Shanna koja, inače, živi u Manchesteru.

Ona je pristala da pred žiri izađe u kupaćem kostimu, kao i ostale kandidatkinje, ali je to razbijesnilo neke ljude iz muslimanske zajednice u Velikoj Britaniji.

"Trojica muškaraca su mi rekla kako to nije u redu i da ću zbog toga gorjeti u paklu. Ali, oni su malo kontradiktorni, jer oni izlaze u kafiće, piju i puše", govori Shanna, te dodaje da se na takmičenju ne gleda samo ljepota djevojke, već i njena pamet i karakter.

Bukharijeva je rođena u Blackburnu, a studirala je englesku književnost na Univerzitetu Bolton. Kvalifikovala se za britansko takmičenje za Miss Universe kroz takmičenje u kojem sudjeluju djevojke koje imaju azijsko porijeklo, a žive u Velikoj Britaniji. Takmičenje za britansku Miss Universe bit će održano 1. maja u Birminghamu, a pobjednica će potom predstavljati Veliku Britaniju u Sao Paolu 12. septembra, prenio je Daily Mail.