Skratila kosu
27

Winnie Harlow, manekenka koja ima vitiligo, prikupila komplimente na račun izgleda

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Winnie Harlow, manekenka koja ima vitiligo, prikupila je komplimente na račun izgleda na zabavi koju je u Londonu organizovao magazin Vogue.

Ona je za ovu priliku obukla pripijenu haljinu, plašt, duge rukavicei i štikle. Izgled je upotpunila jednostavnom šminkom i nakitom.

"Izgledaš još divnije s kratkom kosom. Odlično ti pristaje", "Ti si definitivno manekenka broj jedan", "Kratka kosa savršeno naglašava ljepotu tvog lica", neki su od komplimenata koje je dobila na društvenim mrežama.

Winnie je dijagnosticiran vitiligo kada je imala četiri godine. Vitiligo je stečena ograničena depigmentacija kože koja je sklona širenju i često se javlja s drugim bolestima.

Manekenku su kao djevojčicu maltretirala druga djeca nazivajući je pogrdnim imenima zbog njenog izgleda. Zbog toga je napustila srednju školu, a priznala je da je razmišljala o samoubistvu.

Ostvarila je saradnju s mnogim brendovima, među kojima su: Fendi, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger, Desigual, Diesel, Swarovski, Steve Madden, Nike, Puma, MAC i Victoria's Secret.