Glamur i sjaj na pisti
0

Uz predivne kreacije otvoren 26. Nivea BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu u subotu uvečer je svečano otvoren 26. Nivea BH Fashion Week. Prisutni su imali priliku da uživaju u glamuru, kao na mnogim svjetskim pistama, a čast da otvore prestižnu bh. modnu manifestaciju imali su pakistanski gost-dizajner Saim Ali i Plamenka Ostojić.

Da BiH ne zaostaje za drugim evropskim zemljama, barem kada je moda u pitanju, Sarajlije su se mogle uvjeriti tokom sinoćnjeg otvaranja 26. Nivea BH Fashion Weeka. Sjaj, glamur, blještavilo, visoka moda i predivne mlade dame su riječi kojima su prisutni mogli opisati početak sedmice mode u Sarajevu.

Svi oni koji vole i prate modu mogli su sinoć pronaći nešto za sebe u predstavljenim modnim linijama. Kreacije Saima Alija izazvale su veliku pažnju, s obzirom da su to kreacije koje u sebi nose dah i istoka i zapada i koje su nosive u svakoj prilici.

I modna kuća Carmen Line, za koju radi Plamenka Ostojić, predstaviila je svoju kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2011., a prisutni su, osim senzualnih kreacija za večer, mogli vidjeti i kreacije koje su namijenjene modernim, urbanim i poslovnim damama.

Na otvaranju 26. BH Fashion Weeka predstavila se i Stanka Zovko koja svoju kolekciju uglavnom namijenjuje ženama sa stavom.

  1. NIVEA BH Fashion Week traje do 5. aprila i tokom sedmice mode bh. javnosti će se predstaviti 40 dizajnera i modnih kuća iz BiH, te 20 iz zemalja svijeta.