Moda i ljepota
73

Upoznajte Zerinu Širbegović, aktuelnu Miss Earth BiH

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zerina Širbegović je 22-godišnja aktuelna Miss Earth BiH, a pred objektivom našeg fotografa spremno je pokazala zašto je osvojila ovu laskavu titulu.

Zerina je rođena u Tuzli 5. aprila 1991. godine. Osnovnu školu i opštu gimnaziju završila je u Srebreniku. Svoje obrazovanje nastavila je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, gdje je studentica četvrte godine na Odsjeku za engleski jezik i književnost.

Njeni hobiji su ples i fitness, a manekensku karijeru počela je graditi prije četiri godine u agenciji ABC Models. Učestvovala je na izboru za Miss FBiH 2010. godine, a aktuelna je Miss Earth BiH 2012.

"Želim naglasiti da je izbor za Miss Earth jedinstven projekt, kako širom svijeta, tako i u BiH. Pružio mi je veliku priliku da upoznajem novi svijet oko sebe, stičem nova prijateljstva i iskustva. Ovaj izbor nije samo komercijalne prirode već iza sebe ima ekološku pozadinu, te sve djevojke koje učestvuju dobiju priliku da rade na raznim akcijama, kako ekološkim tako i humanitarnim. Svim djevojkama toplo preporučujem da se pridruže ovom projektu i s tim poklone sebi veliko iskustvo", rekla je Zerina.

Mlada nositeljica prestižne lente pozirala je našem fotoreporteru na Termalnoj rivijeri na Ilidži. Za haljinu se pobrinuo salon Minea iz Vogošće, make up je djelo Slađane Manojlović. Za frizuru su zaslužne Alisa Kustura i Lejla Ljevo iz salona Harologi Miss Earth.