Proglašena najljepšom
67

Fočanka Verica Mihajlović predstavljat će BiH na izboru za Miss Earth

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Fočanka Verica Mihajlović je nova "Miss Earth" BiH. Ona će predstavljati našu zemlju na izboru za Miss Earth, koji će se održati u novembru u Vijetnamu.

"Djevojke su bile predivne u svakom smislu, konkurencija je bila jaka i mnogo sam ponosna na svoj uspjeh. Sve djevojke koje su se takmičile zaslužuju da me naslijede na nekom od narednih izbora za miss zato što su zaista prelijepe. Bilo je ovo lijepo iskustvo koje vjerovatno svaka djevojka sanja da doživi, lijepo smo se družili, a osjećaj je nestvaran. Mislim da još uvijek nisam potpuno svjesna svega", rekla je za Radio Foča.

Verica je maturantica medicinske škole, a mankenenstvom se bavi od 2019. godine. Napomenula je da joj je modeling hobi i da će tako ostati.

"Planiram da upišem studije novinarstva i da se bavim poslom voditelja, jer to još od malena želim. Smatram da je riječ o lijepom poslu i da mi uspjesi u manekenstvu mogu dodatno pomoći u karijeri", ispričala je.

Trenutno je fokusirana na na odlazak u Vijetnam, gdje će provesti mjesec dana u društvu najljepših djevojaka iz više od 80 zemalja svijeta. Nema velika očekivanja. Cilj joj je upoznati druge nacije i kulture te se pokušati usavršiti u modnom pogledu.