Moda i ljepota
43

Udružene pozivaju: Dođite da pletemo zajedno

Klix.ba
Udružene 13. februara u Hotelu Evropa organiziraju cjelodnevni događaj koji će obuhvatiti radionice za djecu i odrasle te prodajnu izložbu zimske kolekcije, kao i predstavljanje dijela kolekcije proljeće 2016.

Događaj će uključivati zabavu pletenja i prvu pop-up prodavnicu u 2016. godini.

"Nakon uspješne decembarske pop-up prodavnice, ovo je još jedna prilika da u Sarajevu predstavimo naš rad i pozovemo i djecu i odrasle da zajedno učimo plesti, da se zabavimo i da predstavimo odjevnu kolekciju za djecu i odrasle i ukrasne predmete rađene od prirodnih materijala", kaže Nadira Škaljić-Mingasson iz Udruženja Udružene.

Predmeti izrađeni u Bosni i Hercegovini od vune, alpake, kašmira, lame prodaju se širom svijeta, od Hrvatske do Koreje, Kine i Japana. Samo u prošloj godini Udružene su izvezle više od 16.000 odjevnih predmeta u Japan, Norvešku, Francusku, Austriju, Italiju, Sjedinjene Države i Holandiju, a 13. februara svoje rukotvorine prodavat će po sniženim cijenama, od 11.00 do 19.00 u atriju hotela Evropa.

Broj evropskih i svjetskih dizajnera sa kojima Udružene sarađuju povećava se iz dana u dan, a vrhunska kvaliteta i izrada omogućavaju redovan prihod stotinama žena iz naše zemlje jer osim što predano rade na promociji i očuvanje bh. rukotvorina, Udružene omogućavaju i ekonomsku neovisnost žena u Bosni i Hercegovini.