Moda i ljepota
123

U Mekki se otvara halal sex shop, neće imati veze sa vibratorima i lutkama

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Prodavnica seksualnih pomagala usklađena sa šerijatom trebala bi se otvoriti u Mekki i prodavati halal proizvode i igračke.

Kako je objavljeno na internet stranici Alyaoum24, otvaranje prodavnice El Asira, erotskog brenda porijeklom iz Amsterdama, planira se u svetom islamskom gradu u Saudijskoj Arabiji koji godišnje posjete milioni muslimana dolazeći na hadž.

Osnivač Abdelaziz Aouragh objavio je još prošle godine da ima želju otvoriti ovakvu radnju, a prije svega je konsultovao vjerske lidere i šeike kako bi osigurao da je njegov biznis u skladu sa lokalnim zakonima i običajima.

"Proizvodi koje stavljamo na tržište nemaju nikakve veze sa lutakama na napuhavanje niti vibratorima", kazao je Aouragh za AFP. "Ne radi se o seksualnom činu, već o onome što se uz njega događa. Naši proizvodi pojačavaju atmosferu i osjećaj senzualnosti".

El Asira je objavila kako nastoji doprinijeti većem divljenju i ljubavi prema ženama, s nadom da će to poboljšati bračne odnose. Na svojoj internet stranici su objavili da su njihovi proizvodi usklađeni sa šerijatom te "daju dublji smisao seksualnosti, senzualnosti, pa čak i duhovnosti".

Svi produkti koje prodaju online i u svojim trgovinama imaju halal certifikat, što znači da su dopušteni prema islamskom zakonu.

Kompanija je osnovana 2010. godine u Holandiji, a specijalizirana je za ulja.