Spas od vrućina
312

Tri jednostavne frizure idealne za nošenje na visokim temperaturama

N. O.
Foto: Pinterest/Instagram
Foto: Pinterest/Instagram
Oblikovanje kose na način koji je elegantan i istovremeno funkcionalan za suočavanje s prekomjernom vrućinom može biti teško, ali pletenice, visoki rep i punđe predstavljaju siguran odabir koji će vam svakako olakšati podnošenje visokih temperatura.

Kod odabira frizure u ljetnim mjesecima glavni zahtjev jeste jednostavnost zbog čega posežemo za onim koje zahtijevaju kosu u potpunosti podignutu ili spletenu kako bi se lakše rahladili.

Među njima su pletenice jedan od najčešćih odabira. Izgledaju sjajno, prilično ih je lako oblikovati i održavaju kosu ukroćenom bez obzira na vremenske prilike.

Mogu se praviti na različite načine, a video vam nudi jednostavno uputstvo kako samostalno napraviti pletenice koje idu skroz uz glavu.

Također, možete isprobati i verziju pletenice koje vode u rep ili punđe. Repovi i punđe tipičan su način za suočavanje s ljetnim vrućinama.

Najjednostavniji način za ovu frizuru jeste oblikovanje francuske pletenice na vrhu glave i zaustavljanje na mjestu na koje ste odlučili postaviti rep ili punđu.

Čitav proces traje oko 5 minuta, ali izgleda kao da je bilo potrebno mnogo duže. Što dužu kosu imate to će ljepše izgledati.

Ako ne želite imati pletenicu na vrhu glave, možete je dodati kosi ispod repa/punđe ili samo malu pletenicu ili dvije sa strane glave.

Još jedna klasična ljetna frizura jeste punđa, bila ona svezana gumicom, maramom ili samo zakačena uz pomoć šnale, idealna je za podnošenje visokih temperatura.

Polupodignuta kosa je također hit ljetne sezone, a dolazi u bezbroj različitih verzija. Jednostavna je za napraviti i prikladna je za mnoge žene, posebno u toplim vremenskim mjesecima.

Jedan od omiljenih načina za oblikovanje ove frizure na novi način je uzimanje dva komada sa svake strane glave i uvijanje pramenova unazad. Jednostavno pričvrstite komade kose na stražnjoj strani glave kako biste stvorili stil "na pola", na suptilniji način.

Još jedan novi pogled na tradicionalnu frizuru je stvoriti "prepolovljeni rep" gdje ćete gornji sloj kose svezati u rep, a ostat ostaviti da pada.