Sve boje su u modi
0

Tina Katanić snimila katalog za novu kolekciju Bellisime

Sarajevo-x.com
Modna kuća Bellissima završila je drugi dio snimanja fotografija za katalog za kolekciju proljeće/ljeto 2012. i to na atraktivnoj i popularnoj lokaciji zagrebačkog Plaza Bara u shopping centru Kvaternik Plaza.

Lagani, lepršavi modeli jarkih boja i zanimljivih dezena idealno su se uklopili u moderni enterijer centra, a manekenke su u potpunosti dočarale ženstvenost, prefinjenost i atraktivnost nove kolekcije.

Glavna manekenka na setu, ujedno i zaštitno lice Bellissime za narednu sezonu na tržištu Hrvatske, bila je Tina Katanić koja je već dobro poznata široj hrvatskoj javnosti. Na setu je, osim Tine, snimala i mlada manekenka Merima Ramadanović koja je već sarađivala sa ovom modnom kućom. Iako je vani bila zimska idila, uz temperaturu ispod nule i pokoju pahulju snijega, na setu je bilo znatno toplije uz manekenke koje su čitav dan šetale i pozirale u savršenim i laganim ljetnim kombinacijama.

Nova Bellissimina kolekcija ove sezone daje prednost lepršavim materijalima i jarkim bojama, ublažavajući taj štih umjerenošću linija safari i classic. Dašak morske atmosfere, opuštene ljetne, dnevne šetnje ili važnog poslovnog sastanka, izvrsno su dočarali modeli iz nove kolekcije, ali i djevojke koje su ih nosile.

Koje su trendi boje za narednu sezonu to vam ne možemo precizirati, jer Bellissima je odabrala i iskoristila sve! Upravo igra boja u kolekciji daje pečat prepoznatljivosti, jer su zastupljene sve boje, od crne i bijele, preko laganih pastelnih boja do odjevnih artikala jarkih boja linije trendi.

Značajan doprinos i dozu chica je dala i glavna stilistica prilikom snimanja u Zagrebu - Alma Premerl Zoko, inače Bellisimina saradnica. Uz specijalne detalje i kreativan odnos prema cijeloj modnoj priči, Alma je učinila da ova kolekcija zaista bude zapažena u svom punom kapacitetu.

Da podsjetimo, prvi dio snimanja održan je u Sarajevu i to sa modelima Sarah Čerkez i Ninom Vargom, a pod budnim okom Emine Husedžinović Ibrahimović koja je na setu imala ulogu stilistice.

Modna kuća Bellissima ima poslovnicu u zagrebačkom Arena centru, a komade iz nove kolekcije kupci mogu očekivati već početkom februara.