Brza reakcija
8

Švedski brend H&M povukao liniju odjeće koju je Justin Biber nazvao smećem

N. C.
Justin Bieber tvrdi da nije odobrio H&M kolekciju s njegovim likom
Justin Bieber tvrdi da nije odobrio H&M kolekciju s njegovim likom
Švedska modna kuća H&M povukla iz prodaje liniju odjeće s likom Justina Biebera nakon kritika kanadske pop zvijezde.

H&M-ova linija odjeće nije naišla na odobrenje ovog slavnog pjevača koji je poručio svojim pratiteljima da ne kupuju komade iz ove linije.

"Nisam odobrio nijednu kolekciju robe koju su postavili u H&M-u... sve bez mog dopuštenja i odobrenja. Ne bih ga kupio da sam na vašem mjestu", poručio je pjevač na Instagramu.

Pjevač je rekao da nikad nije dao dopuštenje za korištenje svoga lika. Nakon pjevačevih kritika uslijedio je potez švedskog brenda.

Iako iz H&M ističu da su poštovali sve procedura, potaknuli negativnim stavom Biebera najavili su uklanjanje linije i artikli su već nestali iz njihovih online trgovina. U izjavi, H&M je branio modnu liniju, koja navodno sadrži slike zvijezde.

"Kao i sa svim drugim licenciranim proizvodima i partnerstvima, H&M je slijedio odgovarajuće procedure odobrenja. Ali iz poštovanja prema Justinu Bieberu uklonili smo odjevne predmete iz naših trgovina i online", poručili su.

Ovo nije prvi put da jedna zvijezda kritikuje brend zbog korištenja njihovog imidža bez dozvole.

Godine 2015. Rihanna je dobila sudski spor protiv Topshopa - uspješno je tužila njegovu matičnu kompaniju za 3,3 miliona funti nakon što je izbacila majice s njenom fotografijom.

A 2019. godine Ariana Grande je pokrenula tužbu protiv Forever 21 nakon što je tvrdila da je objavio najmanje 30 "neovlaštenih" slika i videozapisa koji sugeriraju da je ona podržala brend.