Veliki uspjeh mlade Visočanke
0

Semira se s krunom vratila u BiH

Sarajevo-x.com
Semira po dolasku na sarajevski aerodrom
Visočanka Semira Hadžimehmedagić koja je prije nekoliko dana ponijela krunu prve pratilje na takmičenju Miss Global International na Jamajci u petak se vratila u našu zemlju.

Na sarajevskom aerodromu dočekali su je brat Semir i prijatelji koji su joj i prvi čestitali na ostvarenom uspjehu.

"Prije svega bio je to jako naporan put, jer sam sama putovala. Kada sam stigla na Jamajku, upoznala sam i ostale djevojke koje su došle na takmičenje. Sve su bile lijepe i šarmantne. Međutim, presudilo je nešto drugo. Nije bila samo bitna ljepota. Sve se uzimalo u obzir i meni je pripala čast da ponesem titulu prve pratilje", kazala je Semira po dolasku u Sarajevo.

Priznaje da su i pripreme na Jamajci bile jako naporne, ali da su se na kraju isplatile, te da joj je bilo veoma teško naviknuti se na tamošnje vremenske uslove.

"Pripreme na Jamajci su bile jako naporne. Nisam se mogla naviknuti na njihovo vrijeme. Previše je vlage u vazduhu i frizuru ne možeš imati ni pet minuta. Samo što napravim frizuru i našminkam se, to je gotovo. Ustajale smo jako rano, oko pola sedam i imale cjelodnevni program, a navečer su nas čekali kokteli i partyji. Znači, kasno se išlo na spavanje, a rano ustajalo. Bilo je naporno, ali se isplatilo", kaže Semira.

Osim ove titule lijepa Semira je na ovom takmičenju osvojila i titulu Best Figure, odnosno titulu najboljeg tijela. Ovaj uspjeh otvorio joj je vrata internacionalne karijere.

"Dobila sam poziv da krajem oktobra putujem u Japan na Fashion Week. Nadam se da ću uspjeti otići. Osim ovog, pozvana sam i na Fashion Week u Indiju, 18. novembra, te u Južnu Afriku, također na Fashion Week", dodaje Semira.

Ova dvadesetogodišnjakinja proglašena je ove godine i za ambasadoricu dobre volje na Sedmici mode u New Yorku te kaže da će, ukoliko otputuje u Južnu Afriku, posjetiti tamošnju bolnicu kako bi pomogla bolesnim mališanima.