Kojoj bolje pristaje?
21

Seks simbol Sydney Sweeney zablistala u kreaciji koju je Angelina Jolie nosila prije 20 godina

D. J.
Foto: Instagram/EPA-EFE
Foto: Instagram/EPA-EFE
O izgledu glumice Sydney Sweeney koja je na tradicionalnom Oscar after-partyju u organizaciji američkog časopisa Vanity Fair stigla je u bijeloj haljini klasičnog kroja još uvijek se priča.

Kreaciju je dizajnirao Marc Bouwer, a istu je haljinu nosila i glumica Angelina Jolie na Oscarima 2004. godine.

S obzirom na to da je prošlo već dva desetljeća otkako je Jolie nosila ovu haljinu, zanimljivo je da je ova kreacija i dalje chic, a odabirom haljine Sydney je pokazala koliko cijeni stil slavne glumice i humanitarke.

Sydney je nosila i pomno odabran nakit, dijamantnu ogrlicu modnog brenda Messika koja je također slična onoj što ju je Angelina nosila 2004. godine.

Osim što je odabirom modne kombinacije odala počast 48-godišnjoj Jolie, Sydney je izgledom brojne obožavatelje podsjetila i na legendarnu ikonu stila Marylin Monroe.

Podsjećamo, zvijezdu serije "Euphoria" i filma "Anyone But You", koja će se uskoro pojaviti u filmovima "Madame Web" te "Immaculate" smatraju jednom od najseksipilnijih glumica u Hollywoodu.

No, za to postoji naučni razlog. Naime, prema plastičnom hirurgu Onuru Gilleardu, glumica posjeduje crte lice koje ispunjavaju gotovo sve zahtjeve za stvaranje "klasične ljepote".