Moda i ljepota
0

Razmislite prije nego se ofarbate

Sarajevo-x.com
Želite promijeniti boju svoje kose kako biste dobili sasvim novi izgled i osvježili svoju kosu, ali niste sigurni kako to učiniti? Najbolje je otići u frizerski salon i dopustiti profesionalcima da rade svoj posao. Međutim, željet ćete i sami pokušati da se ofarbate te je stoga bitno da obratite pažnju na nekoliko stvari.

Kada odaberete boju za svoju novu kosu i izgled važno je prvo da pažljivo pročitate upustvo koje ste dobili. Morate obratiti pažnju na vrijeme koje je potrebno da zadržite boju na svojoj kosi kako si ne biste u potpunosti uništili kosu ili dobili neku čudnu boju koju nikako niste željeli.

Prije nego se odlučite na farbanje kose važno je da uradite alergotest kako biste ustanovili da niste slučajno alergični na neki od sastojaka vaše farbe. Ovaj korak je jako bitan kako ne biste ostali bez kose i kako ne biste iskomplikovali svoje zdravstveno stanje.

Bitno je da se pridržavate vremena koje je preporučeno za držanje farbe na kosi. Nemojte eksperimentisati, samo ćete postići suprotan efekat – ružnu boju i ružnu frizuru. Prije nego se odlučite farbati važno je naglasiti da ne perete svoju kosu dan ili dva prije farbanja.