Moda i ljepota
39

Prva "prodavnica ideja", dizajnerice Aide Korman, počinje s radom

Klix.ba
Prva sarajevska “prodavnica ideja” modne dizajnerice Aide Korman, u srcu Sarajeva, svoj početak rada posvećuje ženama.

Sve ono što je sastavni dio kreatorskog izražaja dizajnerice, kao i njene dosadašnje kolekcije, možete pronaći u “prodavnici ideja.”

A za prve klijente, povodom Dana žena, Aida je pripremila iznenađenja i promotivne cijene. Aidin šareni kutak sa umjetničkim štihom donosi revival tradicije kroz spoj inovativnog i modernog sa starim zanatima.

Ovaj neobični dućan je pravi dreamland, bajkovita stvarnost koja se očituje kroz autentične ideje ručno rađenih proizvoda, koje predstavljaju skup kreativnih zanata na jednom mjestu. A imaju za cilj ponuditi originalnost za sve one koji žele da se razlikuju.

Koncept “prodavnice ideja” zamišljen je po mjeri klijenta. Bilo koji asesoar, komad nakita, upotrebni predmeti za stan ili odjeća mogu se izraditi po narudžbi, po željama kupaca i idejama dizajnerice Aide Korman.

A vrijednost svih proizvoda je u tome što su neponovljivi, bio da je u pitanju visoka moda, vjenčanice, maturske ili svečane haljine, koje se rade po mjeri ili iznajmljuju, pa do projektovanja i izrade uniformi, savjeta za total look, besplatnih savjeta za styling friure i šminke, pa do kapa, nakita, šalova, tašni, odjeće, te unikatnih predmeta za stan i suvenira.

“Prodavnica ideja” svojevrstan je spoj visoke i demokratske mode, haute couture po mjeri i želji klijenta i street couture, ulične mode za svakodnevnu upotrebu po pristupačnim cijenama.

Prvi put se u Sarajevu nalazi u ponudi street couture, unikatna cutting edge dizajnerska odjeća, odjevni predmeti ručno rađeni i personalizirani po želji klijenta.

“Ideas Store” Aide Korman je shopping&cool destinacija, zanimljiva ne samo po svojim proizvodima, nego i po interijeru, koji se inspiriše bh. tradicijom. A uskoro će “Ideas store” postati atrakcija ne samo za Sarajlije, nego i za turiste, jer odiše blještavilom ideja.

Prva sarajevska "prodavnica ideja" nalazi se na Gajevom trgu 4. u samom srcu Sarajeva.