Nakon prvog putovanja
0

Prva dama razočarala američke dizajnere

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvo službeno putovanje slavnog para Obama izazvalo je veliku pažnju Amerikanaca, a pogledi svih američkih modnih dizajnera su bili 'uprti' u prvu damu, Michelle Obamau. No ona je 'podbacila' i već su upućene brojne kritike na račun njenih odjevnih kombinacija, javljaju američki mediji.

Na svom prvom službenom putovanju Michelle je 'uhvaćena' u brojnim odjevnim kombinacijama, ali niti jedna nije bila djelo ruku nekog dominantnog američkog modnog kreatora.

Gospođa Obama se uglavnom odlučivala za kombinaciju odjeće s potpisom mladih stranih kreatora dodavši pri tome i neki detalj američkih kreatora kao što su Jason Wu i Isobel Toledo. Takva odluka razočarala je vodeće modne dizajnere u Americi.

Najviše razočaran je bio Oscar de la Renta, omiljeni modni kreator nekoliko bivših prvih dama Amerike.

"Mislim da shvatam način na koji se prva dama Amerike odjeva, ali takva kombinacija odjeće zasigurno ne šalje pravu poruku. Ne smeta mi to što se Michelle odlučila odjenuti kreaciju J. Crewa, ali ona ne smije zaboraviti da ima i drugih, većih modnih dizajnera. Ne smije biti usmjerena na samo jedan stilski pravac", kritizirao je Oscar de la Renta.

Pomalo uvrijeđena je bila i slavna Vera Wang koja je kazala da joj je zanimljiv stil odjevanja prve dame Amerike i da mladi modni dizajneri izvrsno obavljaju svoj posao, ali Michelle ne smije zaboraviti na njih, slavne modne kreatore, čiji su odjevni predmeti proslavili brojne osobe iz javnog života.

Također i Donna Karan je kritizirala slavnu suprugu predsjednika Amerike, no dodala je da se nada da će ipak uskoro imati priliku da za ovu posebnu damu kreira barem jednu haljinu.

Bridgey Foley, urednica najcjenjenijeg modnog časopisa DDW, također je prokomentarisala stil odjevanja prve dame Amerike dodajući da je i modna industrija, kao i sve ostale zapala u krizu, pa Michelle s toga mora više pažnje posvetiti promociji domaćih dizajnera.

Za sastanak sa prvom damom Francuske Michelle se opredijelila za tamnocrvenu haljinu modnog kreatora Thakoona Panchigula, a mala utjeha Oscaru de la Rentai je možda to što je gospođa Bruni-Sarkozy za taj sastanak odlučila odjenuti haljinu slavnoga Diora, objavili su američki mediji.