Moda i ljepota
0

Prelijepa Jovana Gajić zaštitno lice 31. Nivea BH Fashion Weeka

Klix.ba
Ovogodišnje zaštitno lice najprestižnijeg modnog događaja u državi 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je prelijepa Jovana Gajić, koja je nakon prošle kampanje dobila mnogobrojne pozive u inozemstvo najprije u Milano, a potom je u augustu bila jedina predstavnica BiH na izboru za "Look of the Year 2013" na Siciliji.

Da li su Vam nakon toga uslijedili neki drugi angažmani u toku ove godine?

Dobila sam mnogobrojne ponude da radim u inozemstvu, otputovala sam u Milano a preko ljeta sam pobjedila na izboru za "Lice godine" te bila jedina predstavnica BiH na svjetskom izboru "Look of the Year 2013" koji je održan na Siciliji. Nekoliko ponuda iz inozemstva sam morala odbiti, jer mi nažalost, obaveze prema fakultetu to nisu dozvolile. Nadam se da ću sljedeće godine nadoknaditi to.

Šta je za vas uspjeh u modi u BiH, Balkanu ali i svijetu?

Generalno, uspjeh za svakog pojedinačno predstavlja nešto drugo, u zavisnosti od njihovih želja, ciljeva i uopšteno, pogleda na život. Za mene je, neko ko je uspio da realizuje svoje ideje i dođe do svog cilja, ne samo u modi, nego u svim drugim životnim aspektima, napravio jedan veliki uspjeh.

Kako komentarišete uspjeh Sarajke Ine Soltani koja je prije nekoliko dana otvorila sedmicu mode u Los Angelesu?

Za osobu koja je, u nimalo lakim uslovima, morala da napusti svoj dom i porodicu i ode tako daleko i napravi takav uspjeh mogu da kažem sve najbolje. Može da bude uzor svim ljudima, pogotovo mladima, koji se nalaze u sličnoj situaciji. Svaka čast Ina!

Šta mislite o ženama u 21. stoljeću? Da li su prema vašem mišljenju poboljšale svoj status u društvu?

Definitivno da jesu. Čak šta više, mislim da jedno društvo danas ne bi moglo da opstane bez prisustva žene. A čuvena "izreka" koja kaže da iza svakog uspješnog muškarca stoji još uspješnija žena govori najbolje o njihovom položaju danas.

Koliko je po Vama važan događaj kao što je Nivea BH Fashion Week Sarajevo za modnu scenu u BiH?

Ako posmatramo današnju situaciju u našoj državi, mogu da kažem da nije nimalno jednostavno da jedan ovakav događaj uopšte i bude organizovan i samim tim postaje od izuzetne važnosti kako dizajnerima, tako i manekenima, jer im pruža priliku da se pokažu a poslije otvara vrata svjetskom tržištu.

S obzirom da ste ovogodišnje zaštitno lice 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, da li i koristite Nivea proizvode i koje najviše?

Osim što koristim Nivea dnevnu i noćnu kremu za njegu lica, u zadnje vrijeme koristim Nivea In-Shower regenerator za tijelo za hidrataciju pod tušem. Ovaj proizvod je odličan za njegu tijela koju aktivira voda a nanosi se nakon pranja gelom za tuširanje i trenutno upija u mokru kožu, koja ostaje hidratizirana i nakon brisanja peškirom. Odlična stvar!

U kakvom raspoloženju ste pratili utakmicu bh. Zmajeva, i obzirom da mnogo putujete da li možda imate u planu posjetiti Brazil za vrijeme trajanja svjetskog prvenstva?

Nažalost, nisam mogla pratiti utakmicu, ali mi je svakako bilo drago kada sam pročitala na internetu da su se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Za sada nemam neku pretjeranu želju da posjetim Brazil, ali ko zna, možda jednog dana.

Da li je tačno da manekenke privlače fudbalere i da oni luduju za njima?

Tačno je da je to jedan veliki stereotip, ali da li ima istine u tome, pitajte njih, oni bi vam znali bolje reći.

Koji vam je od bh. Zmajeva iz prve postavke najslađi i zašto?

To bih ipak ostavila za sebe.

Ispred nas je 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo koji će se održati od 2. do 4. novembra 2013. godine u hotelu Holiday Inn s početkom u 20:00 sati. Otkrijte nam koji su vam predmeti domaćih dizajnera zapali za oko tokom protekle sedmice mode i čiju reviju na predstojećem sa nestrpljenjem iščekujete?

Zaista ne bih voljela nikoga posebno da izdvajam. Svaki dizajner ima neku svoju osobnost, neki svoj pečat i prepoznatljivost, i samim tim što uspjevaju iz sezone u sezonu realizirati nove kolekcije i živjeti od svog rada – to je danas veliki uspjeh. Jedva čekam da ih sve ponovo vidim. I vjerujem da će mi se i ovoga puta mnogo stvari dopasti.

Možete li nam nešto više reći o fotografijama koje najavljuju 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, ko su imena koja su zadužena za realizaciju kampanje?

Fotografije je uradio Aleksandar Arsenović, šminku i frizuru Kosta Miljković, a vlasnica divne kolekcije je Svjetlana Prole.