Moda i ljepota
0

Prava šminka za hladne zimske dane

Sarajevo-x.com
Tokom zimskih dana svojojm odjećom i obućom prilagođavamo se drugim vremenskim uvjetima, stoga i svoju šminku moramo prilagoditi maglovitim jutrima i hladnim noćima. Prava podloga na vašem licu zaštiti će kožu od hladnoće, a prava zimska šminka učinit će da lijepo izgledate i tokom hladnih zimskih dana.

Tokom zime akcent na vašem licu trebaju biti oči. Dnevna šminka neka bude nešto blaža uz pravu podlogu koja će štitit kožu od isušenja i sjenila toplih boja od kojih će zablistati vaše lice. Na usne dodajte samo blago sjajilo ili labelo kako bi vaši poljupci i dalje bili nježni.

Make up za noćni izlazak može biti nešto intenzivniji sa jačim sjenilom na očima i intenzivnijom maskarom. Za usne se preporučuju ruževi koji ponovo ulaze na velika vrata svijeta šminke i mode.

Ukoliko se desi da nemate odgovarajuće sjenilo koje bi išlo uz vašu odjeću, onda možete pomiješati dvije sjene i dobit ćete traženu kombinaciju. Tokom zimskih dana, nemojte zaboraviti ni rumenilo koje će vašim obrazima dati potrebnu boju.