Moda i ljepota
0

Potpuno gol muškarac prošetao pistom na reviji modne kuće Dolce&Gabbana

Klix.ba
Modna kuća Dolce&Gabbana predstavila je svoju novu kolekciju na Sedmici mode u Milanu za sezonu proljeće/ljeto 2014. godine. Revija će, prema svemu sudeći, ostati zapamćena po incidentu kada se pistom prošetao potpuno muškarac koji na sebi nije imao ništa izuzev crvenih patika.
Foto: AFP
Foto: AFP
Kada je na pistu izašao potpuno gol muškarac svi prisutni su ustali i u nevjerici uz osmijehe posmatrali njegov hod, isprva misleći da je sve to dio showa.

Muškarca koji se osmjelio da gol prošeta modnom pistom zaštitari su brzo uhvatili i savladali, a zatim je uhapšen. Dok su ga izvodili, on je galamio i dizao ruku u znak pobjede.

Domenico Dolce i Stefano Gabbana u Milanu predstavljaju svoju novu kolekciju muške odjeće.

Među, zvijezdama koje su u šoku posmatrale golog muškarca bio je i najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi.

Argentinac je ujedno iskoristio priliku i za promociju knjige fotografija u kojoj je zvijezdu Barcelone portretirao Domenico Dolce. Nakon što je odgledao reviju Messi je nekoliko minuta pozirao fotografima, ali brojnim okupljenim novinarima nije rekao ni riječi.

Messi na reviji Dolce&Gabbana (Foto: AFP)
Messi na reviji Dolce&Gabbana (Foto: AFP)
Vjerojatno je bio u strahu da će morati odgovarati na pitanja o aferi utaje poreza.

Argentinca, podsjetimo, u Španiji terete da je zajedno s ocem Jorgeom lažno prikazivao prihode zarađene korištenjem svoga lika u komercijalne svrhe. Navodno na taj način su oštetili državu za otprilike četiri miliona eura.

Za utaju poreza, u visini od nekoliko stotina miliona eura, proslavljeni modni kreatori Domenico Dolce i Stefano Gabbana osuđeni su nedavno na godinu i osam mjeseci zatvora.

Dizajneri nisu prisustvovali izricanju presude, već su preko svojih advokata odbacili svaku krivicu.

Imajući na umu složenost i trajanje apelacionog procesa, oni najvjerovatnije neće provesti ni dana u zatvoru.

Istraga protiv ovog para počela je 2008. godine kada su vlasti pooštrile mjere protiv utaje poreza zbog sve teže finansijske krize.

Sudija je saopštio da je ovaj dizajnerski par prodao jednu od svojih kompanija "Gado" 2004. godine kako bi izbjegli prijavu poreza na dobit u visini od milijardu eura.