Moda i ljepota
19

Plus size model Ashley Graham se skinula gola u TV emisiji

Klix.ba
Gošća posljednje epizode televizijskog showa "America's Next Top Model" bila je Ashley Graham, najpoznatiji plus size model. Kako bi ohrabrila kandidatkinje prije snimanja seksi editorijala Ashley se skinula potpuno gola.

Zadatak američke ljepotice Ashley Graham bio je ohrabrivanje trinaest kandidatkinja da se skinu pred objektivima fotoaparata i snime kampanju. Da bi lakše prebrodile nelagodu Ashley se i sama skinula.

"Pogledajte šta sam upravo napravila. Ja imam obline, imam celulit i ne sviđaju mi se svi dijelovi mog tijela. Sve djevojke kojima je neugodno skinuti se neka se sjete da sam se ja upravo skinula. Budite samopouzdane!", poručila je Ashley djevojkama koje su nakon toga hrabro skinule odjeću i pozirale gole fotografu.

Bujna ljepotica snimila je editorijale za Elle, Vogue, Harper's Bazaar, Glamour, Latina, a pojavljuje se i u nekoliko reklama za Levi's. Uprkos modnim uspjesima često je na meti kritika da njene obline nisu lijepe.

"Nekome sam predebela, nekome premršava, nekome presvjetla, nekome pretamna. Govorili su mi da sam ružna, ali ja ipak znam bolje", rekla je jednom prilikom Graham dodajući da u modnoj industriji možete uspjeti samo ako volite svoje tijelo i ako ste zadovoljni sobom.