Izbor magazina Maxim
34

Plus size manekenka predvodi listu najseksipilnijih žena svijeta za 2023. godinu

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Magazin Maxim svake godine predstavlja listu od 100 najatraktivnijih žena svijeta, a titulu najseksipilnije za 2023. godinu odnijela je plus size manekenka Ashley Graham.

Dok spomenuta manekenka pažnju privlači prije svega svojom ljepotom, a potom i oblinama, magazin Maxim navodi da je ona "dašak svježeg zraka u modnoj industriji".

"S ličnošću blistavom poput njenih kupaćih kostima u boji, ona nikada ne propušta da zaslijepi na pisti i pred kamerama. Ona nije samo model, ona je pokret", opisuju 35-godišnju Amerikanku.

Ističu da je njeno samopouzdanje zarazno i inspirativno "što dokazuje da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama".

"U svijetu u kojem je XXS veličina predugo vladala, Ashley nas podsjeća da tajna prevazilaženja svega toga nije samo u prihvatanju svojih oblina, već i u prihvatanju sebe onakvim kakvi jeste", zaključuju.

Na listi od 100 najatraktivnijih našle su se višestruko talentovane žene, a raspoređene su u različite kategorije počev od holivudskih ljepotica, preko atraktivnih manekenki do pjevačica koje osim svog glasa plijene i stasom.

Tako se među 100 najseksipilnijih za 2023. godinu nalaze i Margot Robbie, Ana de Armas, Anitta, Rihanna, Dua Lipa, Emily Ratajkowski, Bella Hadid te brojne druge poznate dame.