Odjeća inspirisana filmom
14

Paukova mreža za premijeru Spider-Mana: Zendaya se istakla neobičnom haljinom

N. O.
Zendaya na premijeri "Spider-Man: No Way Home" (Foto: Twitter)
Zendaya na premijeri "Spider-Man: No Way Home" (Foto: Twitter)
Zendaya i Tom Holland bili su u centru pažnje tokom svjetske premijere filma "Spider-Man: No Way Home" u Los Angelesu u ponedjeljak navečer, a glumica je blistala u neobičnoj haljini koja na sebi ima uzorak paukove mreže.

Zvijezda serije "Euphoria" pokazala je jedan od svojih najzanimljivijih, ali i najadekvatnijih modnih odabira na crvenom tepihu, koji je uključivao masku za lice i haljinu dubokog dekoltea.

Haljina u boji kože bila je gotovo bez leđa s izuzetkom tankih crnih ukrštenih naramenica i bila je ukrašena kitnjastim crnim perlama oblikovanim tako da podsjećaju na paukovu mrežu.

Glumica je uparila haljinu sa Christian Louboutin salonkama, a kosu je isplela u pletenice koje su joj se protezale preko struka.

Na glavi je nosila i masku za oči od perli i čipke koja je bila oblikovana tako da liči na crnog pauka. Njen partner, kako na filmu, tako i u stvarnom životu, pojavio se u elegantnom izdanju u odijelu smeđe boje.

Ona i Holland su zajedno glumili u nastavcima "Spider-Man: Homecoming" iz 2017. i "Spider-Man: Far From Home" iz 2019. godine, a ponovili su svoje uloge u najnovijem dijelu, "Spider-Man: No Way Home".

"Nešto što sam zaista cijenila u ovom filmu, a nisam imala prilike u drugim, je to što sam provodila mnogo više vremena na setu, čak i u dane kada nisam snimala", rekla je Zendaya za Digital Spy na premijeri.