Moda i ljepota
101

Otvoren Nivea Fashion Week: Emina Husedžinović oduševila novom kolekcijom

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U Domu oružanih snaga BiH sinoć je otvoren 33. Nivea BH Fashion Week. Prvo večeri prisustvovao je veliki broj gostiju i ljubitelja mode, a svi su s nestrpljenjem čekali da vide najnovije kreacije bh. dizajnera.

Sedmicu mode zvanično je otvorila najuspješnija bh. modna kreatorica Emina Husedžinović koja je predstavila novu kolekciju "All You Need is Love" kojom je još jednom pokazala da je neprevaziđena.

Husedžinović je prikazala zaokruženu priču boja, toplih materijala i krojeva koji su isticali samo najbolje strane ženskog tijela i pratili besprijekornu modnu priču.

Hlače, palerine, šeširi i kaputi, pokazali su nam Emininu viziju jeseni kroz spektar cvjetnih nijansi, te crvene, ljubičaste, plave, crne i bijele boje. Ovacije publike i gromoglasan aplauz samo su još jednom potvrdili da je riječ o kreatorici koja iz sezone u sezonu diktira i utiče na stvaranje trendova.

Modna kuća "Carmen Line" , na čelu sa Plamenkom Stojić, predstavila je kolekciju izrađenu od visokokvalitetnih materijala. Elegancija je stil koji preferira "Carmen Line" za sezonu 2014./ 2015. Moderna žena svjesna svojih kvaliteta vizija je ovog brenda i za nadolazeću sezonu.

Za predstojeće hladne dane kreatorica Blanke Zgonjanin je ponudila kolekciju kroz koju smo proživjeli čari jeseni i zime. Oduševila je kombinacijom laganih i teških tkanina, jednostavnih i kompleksnih krojeva zbog čega je dobila epitet iznenađenja večeri.

Ovacije i gromoglasni aplauzi nagrađivani poslije skoro svakog izlaska manekenki u kreacijama Marine Kosorić potvrdili su da je ova kreatorica od koje se mnogo očekivalo opravdala očekivanja zvanica.

Kolekcijom kojom je dominirala bijela boja, izvrsnom kompozicijom i tematikom pokazala je da su njena uža ali i šira specijalnost raskošne toalete. Marinu Kosorić ubrajaju među najboljim dizajnerima BiH koji su uspjeli svojim radom da se dokažu.

Kolekcija kroz koju su se prožimali simboli pahuljica, aludirajući na hladne zimske dane, ali i hladnokrvnost uspješne žene, priča je kojom je Marina završila prvu večer 33. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo.

Poslije modnih revija zvanice su nastavile uživati u opuštenijem druženju na koktelu upriličenom u holu Doma oružanih snaga koji je uz sjajnu muziku, i vrsnog DJ-a potrajao do kasno u noć.