Moda i ljepota
47

Nove tehnike trajnog make upa: Seminar u Sarajevu uz profesionalnu šminkericu Marinu Lovrić

Klix.ba
Marina Lovrić je profesionalna šminkerica i ovlaštena zastupnica poznatog brenda Goochie permanent make up za Njemačku, Austriju i Švicarsku, te njihova certificirana trening instruktorica za Evropu.

Rođena u Beogradu, Marina Lovrić trenutno živi i radi u Njemačkoj. Sa više od 17 godina iskustva u polju profesionalnog make upa, Lovrić je imala priliku raditi na filmu, u pozorištu, te raznim modnim produkcijama. Kaže kako je zaljubljenica u trajni make up, te kako želi pomoći ljudima da dobiju više samopouzdanja i osjećaju se bolje u svojoj koži.

Marina Lovrić će u martu ove godine organizovati obuku i seminar u Sarajevu, a svi polaznici ovog internacionalnog permanent make up master classa dobit će Goochie certifikate, te biti upisani u njihovu bazu podataka kao povlašteni kupci Goochie brenda.

Učesnici i učesnice seminara će imati priliku slušati o trenutno veoma popularnim tehnikama u EU i svijetu - tehnikama microbladinga (japanske metode iscrtavanja obrva) i novih trendova u permanent make upu, kao što su mikropigmentacija skalpa i medicinska pigmentacija areola.

Na Master se možete prijaviti putem maila [email protected], a broj mjesta je ograničen.

Najpopularnije tehnike trajnog šminkanja

Goochie predstavlja, kako nove tehnike microbladinga (tzv. japanske metode iscrtavanja obrva), tako i trendove i nove tehnike iz oblasti permanent make upa kao i tattoo permanent make upa.

Iscrtavanje obrva japanskom tehnikom podrazumijeva ručno ubacivanje pigmenta pomoću "olovke" koja podstiče prirodni izgled dlaka različitih dužina i debljina, kao i mogućnost postizanja 3D efekta. Pigmenti kojima se radi japanska metoda su testirani i imaju svjetski priznate certifikate, a najnovijom tehnikom se postiže prirodan izgled obrva tako da je gotovo neprimijetno da je u pitanju trajna šminka.

"Iscrtavanjem dlačica obrve dobijaju potpuno prirodan izgled jer se ne popunjava cijela forma obrva, već se tom tehnikom iscrtavaju tanke dlačice u prirodnom smjeru rasta vaših obrva, bojom koja se ne razlikuje od prirodnih", pojašnjava Lovrić.

Mikropigmentacija skalpa je metoda pigmentacije kože glave i tehnika kojom se nadomješta gubitak kose, a može da pomogne i kod alopecije i prikrivanja ožiljaka.

Medicinska pigmentacija areola je metoda pigmentacije areole nakon pojedinih hiruških zahvata, usljed bolesti ili jednostavno gubitka boje same areole. Sam proces traje oko 30 minuta i najčešće je bezbolan.

"Na internetu možete pronaći dosta fotografija o microbladingu koje se obrađuju - nemojte vjerovati svemu što vidite. Najbitnije je da se raspitate, steknete poverenje i budete sigurni u stručnost i profesionalizam onoga za koga se odlučite da vam radi trajnu šminku", poručuje za kraj Lovrić.