Funkcionalna odjeća
8

Nova kolekcija Gigi Hadid i Tommyja Hilfigera inspirisana auto-moto utrkama

Klix.ba
Gigi Hadid
(Foto:)
Gigi Hadid ponovo je zablistala kao Tommy djevojka u novim komadima odjeće koje je dizajnirala u saradnji s poznatim modnim brendom Tommy Hilfiger. Nova TommyxGigi kolekcija naročito bi se mogla svidjeti ljubiteljima auto-moto utrka i jet set načina života.

Ovo je već četvrta kolekcija na kojoj su zajedno radili 23-godišnja Gigi i poznati američki dizajner. Kolekcija će biti predstavljena na Fashion Weeku u Milanu 25. februara, a već su objavljene prve fotografije koje otkrivaju neke od komada odjeće.

U novoj kolekciji naći će se kožne jakne, bodiji, kombinezoni, tajice, rukavice bez prstiju, trenerke, torbe, patike, čizme... Motivi auto-moto utrka provlače se kroz svaki komad odjeće.

Kompletna nova kolekcija TommyxGigi bit će predstavljena u februaru, a jedan dio već se može pogledati na web stranici Tommyja Hilfigera.

"Sve u vezi s auto-moto sportovima je intrigantno. Tehnički aspekt, različiti načini priprema i biranja automobila, razgovor između vozača i tima dok vozi brže od 200 na sat...", kazala je Gigi kada su je pitali na koji način trke oblikuju njen sportski stil te je dodala: "Najviše mi se sviđa kako smo kreirali jakne. Zadovoljna sam što se sva odjeća iz kolekcije može nositi kao funkcionalan modni komad".

Podsjećamo, Gigi i Hilfinger su u sezoni jesen/zima predstavili kolekciju Tommy Now Rock Circus koja je bila inspirisana muzičkim legendama 70-ih godina.