Moda i ljepota
0

Nives Ćorić osmislila kolekciju za mlade poslovne žene

Klix.ba
Modni brend Nicca, iza kojeg stoji mlada dizajnerica Nives Ćorić, predstavlja se kolekcijom modela za mlade poslovne žene.

Kolekcija je osmišljena tako da obuhvata svaki element ženske garderobe. U ovoj kolekciji možete naći zanimljive varijante bluza i košulja koje možete kompletirati sa poslovnim odijelom ili ih nositi samo u kombinaciji sa suknjom ili pantalonama.

Poslovno odijelo je osnovni element u ormaru svake poslovne žene. Mi ih radimo u kombinaciji sa suknjom ili pantalonama. To su odijela koja su savršenog kroja a rađena su od prirodnih materijala koji su ugodni za nošenje, kvalitetni i u kojima ćete nakon osam sati rada i dalje izgledati uredno. Ponuđeni modeli haljina u potpunosti odgovaraju zahtjevima poslovnog dress coda. Namijenjene su samouvjerenim i modno osviještenim ženama, koje žele izgledati elegantno, profinjeno i trendovski, poručuje Nives.

"Pri izradi ove kolekcije vodili smo računa prije svega o kvaliteti materijala. Koristili smo prirodne materijale poput vune, svile, viskoze i pamuka koji su ugodni za nošenje i koji se ne gužvaju. Što se tiče boja, najviše smo koristili sivu, tamno plavu, crnu i smeđu. Bluze i košulje smo radili svjetlijih boja da malo osvježe cijelu kombinaciju. Ono što je bitno još naglasiti, a što i vidite na našim fotografijama je da su to modeli urađeni u plus size veličinama. Mi brinemo o 'stvarnim' ženama koje će se moći vidjeti i prepoznati u ovim modelima", ističu iz Nicce.

Upravo u ovoj kampanji sama dizajnerica postala je model i na poseban način svoj dizajn približila svim ljubiteljima mode. Kao kulisa ove kampanje poslužio je prekrasni Hotel Mostar, za šminku je zaslužna Marija Tolj, a za fotografije Daniel Rezo.