Obratite pažnju
40

Nije dovoljno samo poznavati veličinu: Ovo su najčešće greške prilikom kupovine grudnjaka

Klix.ba
© Shutterstock
© Shutterstock
Kada birate grudnjak koji će odgovarati vašim grudima, nije dovoljno samo poznavati veličinu. Naime, postoji niz parametara prema kojima biste trebali odlučivati kada je riječ o kupovini ovog komada donjeg veša.

Prema istraživanju Grand Viewa, proizvodnja i prodaja grudnjaka vrijedna je oko 86 miliona dolara. Stoga, nije loše poznavati koje su to najčešće greške koje žene prave prilikom kupovine grudnjaka.

Veličina

Veličina vašeg grudnjaka može se promijeniti i ukoliko dobijete ili izgubite oko dva kilograma. Osim promjene u kilogramima dolaze i hormonalne promjene koje također utiču na izgled i veličinu vaših grudi. Osim toga, nije dovoljno samo birati po veličini, mnoge veličine grudnjaka razlikuju se i po brendovima.

Ne radite "odskočni" test

Ovaj test je izuzetno koristan i preporučuje se prilikom kupovine sportskog grudnjaka, ali može pomoći i prilikom kupovine grudnjaka za svakodnevno nošenje. Test podrazumijeva da se pomjerite prema naprijed kako bi grudi "pale" u košarice, a zatim skočite. To će vam pokazati da li imate odgovarajuću podršku koju grudnjak treba pružiti grudima.

Ono što je važno kada kupujete grudnjak jeste da kupite onaj koji pravilno i udobno stoji na najudaljenijoj kuki. Na taj način imat ćete prostora za pomicanje do bližih i čvršćih kvačica jer vremenom dolazi do rastezanja grudnjaka.

Oblik grudnjaka je jednako bitan kao i veličina. Nekim grudima jednostavno ne odgovaraju određeni oblici grudnjaka, stoga je važno pronaći onaj koji vam najviše odgovara.

Naramenice grudnjaka ne bi se trebale urezivati u tijelo bez obzira na veličinu vaših grudi. Radije pronađite šire naramenice koje će osigurati da vaše grudi čvrsto stoje, a da prilikom toga ne boli.