Udruženim snagama
20

Modni brend Dolce & Gabbana i Sofia Vergara u kampanji protiv koronavirusa

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Modni brend Dolce & Gabbana najavio je saradnju s Univerzitetom Humanitas, međunarodnom školom posvećenom naukama o životu u Milanu, kako bi se ojačale kritične globalne zdravstvene inicijative ovog univerziteta.

Kako bi pokazali svoju posvećenost, Dolce & Gabbana pokrenula je "Amore for Scientific Research", kampanju koja slavi život i ljepote Italije, u kojoj učestvuje i lijepa glumica Sofia Vergara, a u centru priče je statement torbica Devotion.

Dio prihoda od prodaje torbe Devotion bit će doniran Univerzitetu Humanitas za finansiranje globalnih zdravstvenih istraživanja u vrijeme koronavirusa. Torbe Devotion dostupne su za kupnju na web stranici Dolce & Gabbana.

"Svijet se promijenio, nadamo se da će sve ovo voditi u neko novo rođenje, jer želimo nešto napraviti za buduće generacije te im omogućiti nova naučna otkrića", objavio je brend Dolce & Gabbana.

Roberto Cagliero, direktor Univerziteta Humanitas kazao je za Marie Claire da zahvljajujući donacijama Dolce & Gabbane tim vođen profesorom Alberto Mantovanijem u saradnji s virolozima radi na velikom istraživanju vezanom za koronavirus.