Moda i ljepota
0

Modna kuća odbila isplatiti Evu Herzigovu

Klix.ba
Eva: jednako privlačna sa bilo kojom frizurom
Eva: jednako privlačna sa bilo kojom frizurom
Supermodel i manekenka <b><a href="http://www.evaherzigova.net" target="_blank">Eva Herzigova</a></b> je tužila kanadsku modnu kuću <b><a href="http://www.lasenza.com" target="_blank">La Senza</a></b> na osnovu tvrdnji da nije plaćena za foto session zbog njene nove kratke frizure.

Advokati Evine agencije 1 Model Managment su podnijeli tužbu protiv kanadske La Senze na vrhovnom sudu Manhattana. Oni tvrde da je Eva u januaru iz Pariza otišla u New York i snimila fotografije za La Senzu, ali su oni odbili da joj plate njenih 30 000 dolara zbog toga što se ošišala na kratko i s takvom frizurom pozirala. Pored tih 30 000 dolara, La Senza je dužna platiti i hotelske račune, plus proviziju od 6000 dolara za 1 Model Managment.

U pismu priloženom uz tužbu, advokat Kenneth Sussmane upozorava La Senzu da Evi moraju platiti. "Herzigova ostaje veoma uspješan model uprkos njenoj sada kratkoj frizuri." New York Post izvještava da se Eva tako ošišala zbog reklamne kampanje Louisa Vuittona koju je snimila neposredno prije La Senzine.