Moda i ljepota
134

Modeli u Importanneu seksipilnim kreacijama predstavili poznate brendove

Piše: M. N.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Tržni centar Importanne u Sarajevu večeras je bio centar glamura i ljepote. Zahvaljujući modnom spektaklu Fashion Night Out By Importanne posjetioci su uživali u kreacijama koje nude brojni brendovi iz ovog centra.

Ovo je prvi put da Importanne centar organizira udruženu reviju svih brendova, a svojim kolekcijama najavili su praznična sniženja. Večeras su muški i ženski modeli predstavili brendove Gerry Weber, Tiffany, Ulla Popken, Penti, Carmen Line, Home, te modne kuće Jeordies, LD Multibrand, RinaScimento u saradnji sa Sun Beauty Light solariumom.

"Posebnu zahvalnost treba dati i kompanijama Orkida i Lilo Cosmetics koji su učinili da dmek up modela bude na zavidnom nivou, te Sultans baru koji je za sve prisutne obezbijedio osvježenje. Ovo je bila noć darivanja. Ako ništa, podarili smo ljudima malo zabave i uz sjajan katering restorana Element, koktele i DJ-a svaki posjetitelj se osjećao posebno", rekao je za Klix.ba Aladin Idrizović, PR menadžer Fashion Night Out By Importanne.

Modeli su nosili različite kolekcije, a među njima je bila i linija donjeg veša koja je posebno izazvala pažnju, te se manekenke izašle još jednom u kreacijama kuće Penti.

"Kuća Penti kreira za brend Vicotria's Secret i to govori dovoljno. Donji veš može biti sjajan poklon za godišnjicu braka, rođendan, djevojačko veče, a povod vam i ne treba. Ukoliko želite začiniti vaš bračni život ili vezu, dobar komad veša uradit će 50 posto posla", rekao je Idrizović.

S obzirom da je mjesec decembar i da se polako bliži Novogodišnja noć, predstavljeni su i komadi odjeće i odijela u kojima bi svakako mogli zablistati.

"Bezvremenska crna haljina za žene koja može imati upadljive detalje poput kristala koji su u trendu i krzno. Ukoliko ima muškarca koji želi da njegova ljepša polovina bude što primiećenija i za njegove oči primamljivija, onda u našim prodavnicama može naći sve neophodno. Savjetujem da budu boje koje će naglasiti praznično raspoloženje, može i malo upadljiviji make up, šljokice i sl. Muškarci, ako izvode svoje dame na ekskluzivnije mjesto, onda je to smoking, a ako je ležernija varijanta onda je bitna dobra košulja. Boje koje su u modi su boja krvi, nijanse zelene, posebno emerald green, te tirkizna koja nikada ne izlazi iz mode", kazao je Idrizović.

Kako je to sinoć izgledalo možete pogledati u glaeriji ovdje.