U neobičnom izdanju
49

Misteriozni muškarac na Met Gali zbunio sve prisutne, pomiješali ga sa slavnim glumcem

I. B.
Mnogi su od Šveđanina pomislili kako je riječ o Jaredu Letu (Foto: Instagram)
Mnogi su od Šveđanina pomislili kako je riječ o Jaredu Letu (Foto: Instagram)
Poslije sinoćnje Met Gale, mnogi posjetitelji zaključili su kako bi slavni američki glumac Jared Leto mogao imati svog dvojnika, a sve nakon što je crvenim tepihom i u nesvakidašnjoj kombinaciji prošetao misteriozni muškarac koji neodoljivo podsjeća na njega.

Nakon ove svečane ceremonije, popularnost Jareda Leta još više je porasla, a naročito su bili oduševljeni oni koji su vidjeli svog omiljenog glumca na crvenom tepihu čak "dva" puta.

Naime, kada je prvenstveno na crveni tepih ušetao misteriozni muškarac odjeven u neobično srebreno izdanje od glave do pete mnogi su od njega pomislili kako je riječ o zvijezdi filma "Morbius".

Osim fizičkih sličnosti, pomislili su to i zbog modnog izdanja, no ubrzo su shvatili kako su se prevarili. Iza ovog nesvakidašnjeg izdanja skrivao se 36-godišnji modni kreator Fredrik Robertsson, koji sebe na društvenim mrežama opisuje kao "modnog diktatora" i "ovisnika o modi".

Robertsson koji je rođen u Švedskoj, za ovu priliku odabrao je srebreni kombinezon Iris Van Herpen sa također srebrenim strukturiranim krilima, a mnogi su u neznanju, pohvalili upravo Jareda za još jedno smjelo izdanje.

Iako ovaj kreativni direktor sigurno nije planirao da se poistovjećuje sa glumcem, čini se da mu je upravo to pošlo od ruke. Osim što je zbunio posjetitelje te korisnike interneta, uspio je to i sa svjetskim medijskim kućama.

Pa tako, samo jedan od njih je The New York Times koji je postavio Fredrikovu fotografiju napisavši kako je "Jared Leto stigao na Met Galu". Ubrzo su se ispravili te ispričali zbog nesporazuma.

Da je riječ o zabuni, svi su shvatili tek kada je Leto kasnije ušetao sa dizajnerom Guccija Alessandrom Michelom s kojim je spario modne kombinacije. Leto i Alessandro pojavili su se u identičnim zlatnim odijelima sa crvenim leptir mašnama, zbog čega su privukli dosta pažnje, što je i karakteristično za slavnog glumca.

Slavni glumac je, podsjećamo, prepoznatljiv po nečuvenim Met Gala izdanjima, a najupečatljivije je bilo pojavljivanje na spomenutom događaju 2019. godine kada je na crveni tepih ušetao sa savršenom replikom svoje glave u ruci.