Bila pod stresom u toku priprema
0

Meksičkoj ljepotici oduzeli titulu jer se udebljala

Sarajevo-x.com
Cynthia de la Vega
Cynthia de la Vega
Kraljici ljepote Cynthiji de la Vega organizatori takmičenja Miss Meksiko za Miss svijeta oduzeli su krunu jer je nabacila nekoliko kilograma i tako joj onemogućili da ode na ovo prestižno takmičenje.

"Osjećam se dovoljno zdravom da mogu predstavljati svoju zemlju i mislim da je to nepravedno", kazala je De la Vega za CNN.

Organizatori takmičenja tvrde da njeno debljanje nema nikakve veze sa odlukom koju su donijeli.

"U pitanju je nedostatak posvećenosti i discipline", kaže Lupita Jones, pobjednica takmičenja za Miss univerzuma i direktorica izbora Nuestra Belleza Mexico.

Prošle godine na ovom takmičenju ljepotica 19-godišnja De la Vega je osvojila drugo mjesto, čime je automatski trebala biti predstavnica Meksika na izboru Miss svijeta 2011. Prvoplasirana djevojka se, po pravilima Nuestra Belleza Mexico, takmiči u izboru Miss univerzuma, koje se održava u septembru u Brazilu.

U srijedu su organizatori objavili da De la Vegi oduzimaju krunu i da će u London umjesto nje otputovati Gabriela Palacio.

Cynthia tvrdi da se uslijed stresa u toku priprema udebljala, ali da nije obaviještena kako mora zadovoljavati neke uslove kad je u pitanju težina ili izgled uopšte. Također dodaje da joj nije pružena adekvatna podrška koju je trebala dok se pripremala za izbor Miss svijeta, poput savjeta nutricioniste.

"Oduzeli su mi krunu koju sam zaradila. Kruna je moja", poručila je na pres-konferenciji u Monterreyu, gdje se pojavila u pratnji majke i advokata.

Plan ishrane, koja uključuje istu hranu tokom cijelog mjeseca, poslao joj je, kako kaže, trener Luis Rangel e-mailom. Iako su od nje tražili da skine kilograme, niko joj, ističe, nije pokazao ni pomogao da da to učini.