Sloboda, osmijeh, ženstvenost...
0

FOTO+VIDEO / "La vie est belle" - parfem sa 63 sastojka za samouvjerene žene

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
"Život je lijep" - poručuju svi oni koji nanesu novi Lancomeov parfem koji je jedinstven i senzacionalan. Parfem je namijenjen samouvjerenim ženama koje znaju šta žele i koje su spremne koračati do svog cilja. Upravo zbog toga je prekrasna glumica Julia Roberts zaštitni znak parfema "La vie est belle". Parfem je danas predstavljen i u Sarajevu, u bašti Zemaljskog muzeja.

Troje vrhunskih francuskih tvoraca parfema, Olivier Polge, Dominique Ropion i Anne Flipo, udružili su svoj talenat kako bi kreirali najženstveniji miris s očaravajućim sastojkom - irisom. Koristili su čiste sastojke, tri godine su tragali za pravim mirisom te isprobali 5.521 verziju. Na kraju su uspjeli - sa 63 sastojka, od kojih svaki dolazi do izražaja, dobili su senzacionalan miris s dušom i vedrinom.

Parfem "La vie est belle" je koncentrat luksuza, u njemu se prožimaju rijetka plemenitost irisa, uzbudljiva dubina pačulija i djetinje vedre, slatkaste note.

Bočica parfema simolizuje nedokučivu prirodu žene. Georges Delhomme, umjetnički direktor Lancomea, uspio je još 1949. godine "uhvatiti" u bočicu samu bit sreće i gracioznost osmijeha. Taj dizajn čekao je 63 godine da bi uz savremenu reinterpretaciju prikazao duh slobodne i sretne žene.

U bočicu parfema "La vie est belle" utisnut je osmijeh, a na vrhu bočice nalaze se krila koja simbolizuju slobodu.

Zaštitno lice parfema je prekrasna glumica Julia Roberts, ponajprije zbog svoje ženstvenosti, vječitog osmijeha i uspješne karijere.

Parfem "La vie est belle" je moguće kupiti u parfimerijama u Sarajevu.