Frizeri preporučuju
62

Kovrdžave šiške ove godine bit će potpuni hit

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Predugo su šiške dominirale kao jedna od onih frizura koje savršeno pristaju osobama s ravnom kosom. No imate li kovrže konstano ravnjanje kose može je u potpunosti uništiti. Stoga su se modni kritičari, sada već službeno, dogovorili da je su kovrdžave šiške ove godine potpuni must have.

Neke od najvećih zvijezda poput Storm Reid, Lex Scott Davis, Naomi Campbell, Yara Shahidi, Ilana Glazer i Natasha Lyonne pokazale kako kovrdžave šiške mogu izgledati prekrasno i na crvenom tepihu. Vrhunski frizeri podijelili su nekoliko savjeta kako održavati ovaj trendi stil.

"Sve veća popularnost kovrdža u 2019. godini možda se može prepisati tome što žene žele što prirodnije izgledati i jer nemaju baš previše vremena da je stalno njeguju i oblikuju. Dakle mislim da je svavko vrijeme da prihvatimo ono što imamo", rekao je frizer Marcel Dagenais.

Ako želiti i vi isprobati ovaj trend, imajte na umu nekoliko stvari prije odlaska u salon. Frizer Ted Gibson, kazao je da se prvo trebate konsultirati sa svojim frizerom, te mu reći da vam ih ne skraćuje previće jer šiške i kovrdže moraju biti slojevite, a ne ravna linija.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#Oscars2019

Objavu dijeli Naomi Campbell (@naomi)

Dagenais je također preporučio da tražite šiške koje će biti malo duže i koje će ići ispod obrva.

"Budući da se kovrdže skupljaju velika je greška je kada ih frizeri previše ošišaju te one budu prekratke pa onda izgledate čudno kao da vam je neko stavio neku čudnu životinju na čelo", rekao je Dagenais i dodao da ukoliko želite imati savršene kovrdže kos u trebate pustiti da se osuši na prirodan način, pa tek onda da uvijete kosu.

On preporučuje da svoje kovrdže njegujete hidratantnim kremama i balzamima. Idealno bi bilo. Na četvrtinu dlana stavite jednaku količinu ooba proizvoda i nanaesite na kosu. To će vam pomoći da se vaša kosa lakše uvije, te da vaše kovrdže budu lijepo definirane.

Oba frizera složila su se da kovržave šiške mogu stajati bilo kojem obliku lica ili teksturu kose, iako je Dagenais istaknuo kako će za ovu frizuru osobama s ravnom kosom trebati malo više vremena da dobiju željeni oblik. Za one koji su prirodno kovrdžavi, svakako će imati manje posla oko kose.