Najčudnija takmičenja ljepote
0

Jeste li čuli za Miss mina, plastike, zatvora, slonova...?

Sarajevo-x.com
Miss plastike, Mađarska
Dok se na svim zvaničnim takmičenjima ljepote na svijetu od djevojaka učesnica zahtijeva da izgledaju prirodno, da nisu imale estetske korekcije na svom tijelu, da nemaju silikonske grudi i slično, na nekima od sljedećih takmičenja je to čak poželjno.

U nekim zemljama se redovno organizuju, ili su održana samo jednom, vrlo čudna takmičenja za izbor ljepote. A možda i nisu čudna, jer ne moraju sve žene izgledati poput supermodela da bi bile lijepe.

Miss plastike, Mađarska

Dok većinu ljepotica diskvalifikuju iz takmičenja zbog estetskih operacija, za Miss plastike to je vrlo poželjno. Takmičenje je održano u Budimpešti u 2009, a mogle su učestvovati djevojke starije od 18 godina i mlađe od 30. Nagrada za prvo mjesto je bio stan u Budimpešti, prva pratilja je dobila automobil, dok je druga pratilja dobila nakit u vrijednosti od 10.000 dolara. Nagrade su dobili i doktori koji su operisali ljepotice.

Mister zgodni, Venecuela

Takmičenje se održava jednom godišnje u Karakasu, učestvuju samo muškarci. Sudije također učestvuju u cijeloj prezentaciji, a muškarcima koji se takmiče dozvoljeno je da na sebi imaju samo kupaće gaće.

Miss barbi, Venecuela

Možda je svjetski lider u takmičenjima ljepote, ali se u Venecueli održavaju samo takmičenje za barbike. Takmičari ukrašavaju svoje lutke šminkom, obuvaju im cipele i oblače odjeću, pa čak im izmišljaju i zanimanja.

Miss ogromna kraljica, Tajland

Takmičenje je organizovano kako bi se ukazalo na potrebe zaštite ugroženih slonova na Tajlandu. Takmičenje Miss ogromna kraljica favorizuje mlade žene koje najbolje pokazuju karakteristike slona. Dakle, što deblje to bolje.

Miss zatvora, Brazil

Ovo je jedno od mnogih takmičenja ljepote u zatvorima širom svijeta, ali u Brazilu se okupi nekoliko stotina zatvorenica iz 10 zatvora kako bi se takmičile za titulu najljepše. Mnoge zatvorenice su rekla kako im ovo takmičenje pomaže da lakše izdrže zatvorske dane.

Miss trudnoće, Kina

Na ovom takmičenju dobrodošle su samo trudnice. Održava se svake godine 1. juna, odnosno na Dan djeteta u Kini. Takmičenje organizuje vlada pokrajine Shanxi.

Miss Cholita Pacena, Bolivija

Popularno bolivijsko takmičenje održava se u La Pazu za autohtone andske žene. Miss Cholita Pacena je otvorena za takmičarke od 18 do 22 godine. Takmičenje se organizuje kao podrška ženama autohtonih zajednica tog područja.

Uniformisane ljepotice, Rusija

Takmičenje se organizuje kako bi se privuklo što više žena u vojne redove. Žiri na takmičenju provjerava njihove vještine u rukovanju oružjem, pjevanju i kuhanju.

Miss Tiffany Universe, Tajland

Misija ovog takmičenja je da promoviše ljudska prava transrodne populacije na Tajlandu. Naredno, 37. po redu, takmičenje će se održati u odmaralištu Pattaya, prenosit će ga državna televizija i gledati 15 miliona ljudi.

Miss mina, Angola

Sve učesnice na ovom takmičenju, koje je održano 2008. godine, bile su žrtve nagaznih mina. Organizovali su ga umjetnici iz Norveške radi podizanja svijesti o borbi protiv mina, piše Times.