Minijaturna kreacija
238

Jacquemusov mikro džemper je omiljeni komad poznatih dama i predstojeći hit jeseni

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jacquemusov mikro džemper sa širokim otvorom i tankom kopčom na sredini predstavljen je na reviji početkom jula i već je osvojio brojne poznate dame počev od Kendal Jenner koja ga je predstavila na modnoj pisti, a birale su ga i Hailey Bieber i Megan Fox.

Prepoznatljiv po tankoj Jacquemus kopči u sredini i otkrivajućem dizajnu dolazi u nekoliko različitih boja i nalazi se na vrhu liste želja modnih influenserki.

Jenner ga je prva nosila na reviji za Jacquemusovu kolekciju jesen/zima 2021. godine, a Hailey Beiber ga je odmah potom iskombinovala u ležernom stilu i van piste. Nedavno ga je Megan Fox nosila tokom šetnje Los Anđelesom tokom vikenda.

I Jenner i Bieber su se odlučile za crop top verziju džempera kratkih rukava, a Fox je odabrala verziju gornjeg dijela s dugim rukavima - nazvanu La maille Pralù longue - koja je pomogla da se komad predstavi kao "lagano, ali ipak mekano pletivo koje ćete htjeti nositi dok ljeto počinje blijedjeti u ranu jesen".

Mikro džemper dolazi u nekoliko varijanti, a svaka ima jednu zajedničku karakteristiku tj. čini se da ga na sredini "drži" mala metalna pločica.

Upravo su minijaturne dimenzije ono što izdvaja ovaj komad iz gomile ostalih, a modni kritičari su ga prozvali komadom koji na scenu vraća senzualnost zajedno sa ostalim komadima iz kolekcije.