Efektan komad odjeće
5

Donosimo nekoliko prijedloga kako kombinovati omiljeni prugasti džemper

N. O.
Foto: Instagram/Pinterest
Foto: Instagram/Pinterest
Bijeli džemper s crnim prugama modni je klasik i omiljeni komad modnih influenserki i poznatih dama, a čini se da će biti hit i ove sezone sudeći prema obilju fotografija na Instagramu. U nastavku donosimo nekoliko prijedloga kako ga nositi u različitim kombinacijama.

Džemperi su savršen primjer jesenje garderobe koju možete nositi za vrijeme prelaznog razdoblja kada temperature još uvijek nisu ispod nule te se može kombinovati u slojevitim kombinacijam ili samo ležerno prebaciti preko leđa kada se sunce ukaže na nebu.

Instagram profile popularnih dama preplavio je klasični prugasti uzorak, a posebna prednost koju donosi je to što se vrlo lako i jednostavno može iskombinovati s različitim komadima odjeće.

Bilo da birate casual izgled s farmericama, savremeni u kombinaciji s kožnim hlačama ili elegantniju opciju sa suknjom i visokim petama, s prugastim džemperom nećete pogriješiti.

U nastavku pogledajte kako su neke od poznatih dama s Instagrama kombinovale upravo ovaj uzorak.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Crno-bijela kombinacija

Crna i bijela boja, kako na samom džemperu, tako i cjelokupnom outfitu je uobičajena kombinacija koju možete nositi u najrazličitijim prilikama.

Foto: Instagram/Pinterest
Foto: Instagram/Pinterest

Spoj džempera i suknje

Bilo da birate mini, midi ili maksi suknju, kožnu ili plisiranu, svaku od navedenih možete nositi u kombinaciji s prugastim džemperom. Na gole noge ili uz štrample, visoke pete ili patike - ne možete pogriješiti.

Foto: Instagram/Pinterest
Foto: Instagram/Pinterest

Prugasti džemper uz plave farmerice

Farmerice su ženama jedan od najdražih i najudobnijih odjevnih komada, a na fotografiji možete vidjeti nekoliko inspirativnih prijedloga kako ih možete nositi ove jeseni uz prugasti džemper.

Slojevite kombinacije

Kako je jesen prelazni period te pretpostavlja niže jutarnje temperature uz više popodnevne, slojevite odjevne kombinacije su najbolji i najčešći izbor. Prugasti džemper možete kombinovati sa košuljama ispod i mantilima preko, kao i uz kožne jakne, sakoe ili prsluke.