Nisu se proslavili
49

Djevojka se požalila na neudobnost Samba tenisica, Adidasov odgovor razbjesnio mnoge

D. J.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Korisnica TikToka Mengyan Yu podijelila je svoje iskustvo s popularnim adidas Samba patikama, a njen video je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama.

Naime, Mengyan je primijetila da su joj ove patike, iako izgledaju odlično, uzrokovale žuljeve na peti, što je problem s kojim su se već mnogi susreli.

@diana_mengyan2

super disappointed by their response

♬ original sound - Mengyan Yu

Neočekivano, odgovor koji je dobila od Adidasovog tima za društvene medije bio je: "Morate žrtvovati udobnost radi izgleda". Iako je očito da su možda pokušali biti duhoviti, ovaj odgovor je izazvao negativnu reakciju i eskalaciju situacije.

Priznavanje negativne recenzije moglo bi se smatrati iskrenim, ali nije najbolji potez za brend koji bi trebao stavljati naglasak na udobnost svojih proizvoda, a ne odmah priznati da je njihova najpopularnija cipela izazovna za nošenje i da se uglavnom fokusira na izgled.

Ovaj odgovor brzo postao tema rasprave na drugim društvenim mrežama. Na X-u su korisnici izrazili svoje mišljenje o ovom slučaju. Jedan korisnik je napisao: "Tako čudan odgovor od adidasa. Možda neće biti relevantan za sedmicu dana, ali ovo je dobar podsjetnik za sve koji upravljaju društvenim medijima - ako nemate pametan odgovor, bolje je i ne odgovarati."

"Ovaj odgovor ih ne predstavlja u dobrom svjetlu jer zapravo potvrđuju da su cipele neudobne, ali izgledaju dobro", komentirao je drugi korisnik na platformi X.

"Zašto su priznali da su im cipele neudobne i da za to znaju?", upitala je treća korisnica na TikToku.

Iako je mnogo ljudi izrazilo nezadovoljstvo zbog udobnosti ovih patika, neki su ispod Mengyaninog videa istaknuli da osobno nisu imali nikakvih problema.